Real Madrid maçı öncesi Fatih Terim'den açıklamalar

Real Madrid maçı öncesi Fatih Terim'den açıklamalar
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi mücadelesi öncesi yaptığı basın toplantısında "Yarın kaybetmekten korkmayan bir takım istiyorum.Böyle maçlarda yenerseniz olay olur bu yüzden korkmadan oynamalıyız” dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 4’üncü hafta maçında yarın saat 23.00’te Real Madrid'in konuğu olacak Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Maçı kaybetmeleri halinde matematiksel olarak Avrupa Ligi tarafına bakacaklarını ifade eden Fatih Terim, “Matematik olarak baktığımızda çok net görebiliyoruz. Kaybettiğimiz takdirde Şampiyonlar Ligi değil UEFA Avrupa Ligi’ne tarafına bakmak zorundayız. Oyuncularımın böyle düşünmesine sevindim ancak biz teknik adamlar dışarıda söylemlerle sahadaki eylemlerin beraber gitmesini isteriz. İnşallah öyle olur. Kaybedecek bir şeyimiz yok” ifadelerini kullandı.

Sorunlarının girdikleri gol pozisyonlarını değerlendirememek olduğunu kaydeden deneyimli teknik adam, “Galatasaray belki bu grupta gol atamadığı için eleştirebilir ama Galatasaray tarihinde her zaman gol kralları çıkarmış, sürekli gol pozisyonuna girmiş, atak oynayan ve felsefesi hücum olan bir takımdır. Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremiyoruz sorunumuz bu. Yarın bunu yapmalıyız. Andone da söyledi, ilk maçta bulduğumuz pozisyonlardan birini atabilsek öne geçebilsek tabi oyun çok daha farklı olacaktı. Real Madrid’e karşı 1-0 önde olmak ile 1-0 geride olmak arasında fark vardır. Yarın kaybetmekten korkmayan bir takım istiyorum. Kaybettiğimizde de her şey bize, tüm sorumluluk bize oluyor, oyuncularımın korkmasını gerektirecek bir durum yok. Böyle maçlarda yenerseniz olay olur bu yüzden korkmadan oynamalıyız” şeklinde konuştu.