Real Madrid'i deviren Yuriy Vernydub Ukrayna ordusuna katıldı

Real Madrid'i deviren Yuriy Vernydub Ukrayna ordusuna katıldı
Moldova temsilcisi Sheriff Tiraspol'un teknik direktörü Yuriy Vernydub, Ukrayna ordusuna katıldı. Vernydub, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda Real Madrid'i elenmesiyle gündeme damgasını vurmuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi''nde bu sezon gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Moldova ekibi FC Sheriff''in teknik direktörü Yuriy Vernydub, Ukrayna''ya destek için silahlı kuvvetlere katıldı.

Vernydub, Telegram''da üzerinden yayın yapan Zaryalug''a açıklamalarda bulundu. 56 yaşındaki isim, "Silahlı Kuvvetlere katıldım. Şu ana kadar bir topçu tugayı haline getirildik. Ne zaman sahaya sürüleceğimizi bilmiyorum. Belki bugün ya da yarın... Nerede olduğu da bilinmiyor. Sadece sıradayım ve Ukrayna''yı savunmak için hazırım" ifadelerini kullandı.

Sheriff''i durumundan haberdar etmediğini belirten teknik adam, "Kulüp bunları henüz bilmiyor. Bugün rapor vereceğim. Er ya da geç ülkemi savunmak için gittiğimi öğrenecekler. Bugün Genel Direktör Tarkhnishvili ile mevcut durum hakkında görüşeceğim. Beni anlayacağını düşünüyorum çünkü Ukrayna''da yaşananların aynısını Gürcistan''da o da yaşadı. 2008''de Rusya, onun ülkesine savaş açtı. Bu yüzden beni herkesten daha iyi anlar" dedi.

Yuriy Vernydub''un çalıştırdığı Sheriff, 28 Eylül 2021''de Real madrid''i Bernabeu''da 2-1 yenerek en büyük sürprizlerden birini elde etmişti. Inter''le oynadığı iki maçı da kaybeden Moldova temsilcisi bu sezon 6 maçta 7 puan toplamış ve UEFA Avrupa Ligi''ne katılmıştı.

1966''da Ukrayna''nın Zytomyr şehrinde doğan Vernydub''un Ukrayna ordusu üniformasıyla çekilen fotoğrafları da sosyal medyada yer aldı.

İlgili Haberler