Referanduma 'Hayır' mitingleri başlıyor

Referanduma 'Hayır' mitingleri başlıyor
Kuzey Irak Bölgesel Parlamentosu Türkmen Milletvekili Aydın Maruf, 25 Eylül'deki referandumun iptali için "Referanduma Hayır" kampanyaları başlayacağını belirtti.

Fatif Erboz / Yeniçağ

Maruf, "Bugün itibariyle Süleymaniye'den Referanduma Hayır mitinglerine start verilecek. Geniş bir katılım bekliyoruz. Benzer eylemler önümüzdeki günlerde Kerkük gibi bölgelerde de devam edecek" dedi. Peşmerge başı Mesud Barzani'nin referandum konusunda çok sıkıştığını ifade eden Aydın Maruf, Kürt siyasi partilerinin de referanduma destek vermediğini bildirdi. Bağdat hükümetinin referandum konusunda gösterdiği tepkinin yetersiz olduğuna vurgu yapan Maruf, sözlerini şöyle sürdürdü: "Referanduma ilişkin propagandalar başladı. Ama içeride çok büyük itirazlar var ve tepkiler her geçen gün yükseliyor. Barzani, muhtemelen bu kadar tepki alacağını hesaba katmamıştı. Goran Hareketi ve Kürdistan İslami Cemaati gibi Kürt siyasi partilerinin önemli bir kısmı referandumun ertelenmesini istiyorlar. Bağdat hükümetinin gösterdiği tepki yetersiz. Kısık sesle itiraz edilerek sonuç alınamaz. Abadi hükümeti, referandumun iptali için elindeki imkanları kullanmıyor." 

Türkmenlerin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Maruf, referandumun iptali için ellerinden gelen mücadeleyi verdiklerini kaydetti. Maruf şöyle devam etti: "Referanduma sayılı günler kaldı. Türkmenler olarak iptal edilmesi için elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz.  Referandum sadece Türkmenleri değil Arabından Kürdüne herkesi huzursuz etti. Bölge halkı referanduma sıcak bakmıyor. Türkmenler zor bir süreçten geçiyor. Bu dönemi birlik ve beraberlik içinde atlatmalıyız. "

İlgili Haberler