Fenerbahçe aldı almasına da: Kim bu Konan?

Fenerbahçe aldı almasına da: Kim bu Konan?
Reims Başkanı Jean-Pierre Caillot açıkladı. Konan için Fenerbahçe ile anlaştıklarını söyledi. Peki kimdir bu Konan? Fenerbahçe'nin sol bek boşluğunu doldurabilecek mi?

Fenerbahçe, bir süredir sol bek arıyordu. Arayışı son bulmak üzere. Fenerbahçe''den resmi bir açıklama gelmedi ama Reims Kulübü Başkanı Jean-Pierre Caillot açıklama yaptı. 

Caillot, Konan için Fenerbahçe ile anlaştıklarını söyledi ve işin imzaya kaldığını da sözlerine ekledi.

Fenerbahçe aldı almasına da: Kim bu Konan?

Peki Fenerbahçe aldı almasına da kim bu Konan? Fenerbahçe''ye yararlı olabilecek mi? Kariyerinde hangi kulüplerde oynadı?

Konan, Fildişi Sahili''nde 27 Aralık 1995''te doğmuş.

20 yaşına geldiğinde, yani 2015''te Portekiz''in yolunu tutmuş, Vitoira Guimares''in ikinci takımında bir süre oynadıktan sonra A takımına alınmış. Burada 57 maçta forma giymiş, 2018''de 4 milyon euro bonservis bedeliyle Fransa''nın Reims takımına transfer olmuş.

Reims''te istikrarlı olduğu söylenemez. İlk sezonunda 20, ikinci sezonunda 17 maçta forma giyebilmiş. 2019-2020''de de 17 maçtan sonra, en iyi sezonunu 2020-2021 sezonunda geçirmiş ve 33 maçta sahaya çıkarken, 2 de gol atmış. Bu sezon da şu ana kadar 17 maçta 1 golü var.

Reims Başkanı''nın söylediğine göre transfer tamam. İmzalar atılınca Konan Fenerbahçe''ye gelecek. Gelecek gelmesine de Fenerbahçe ondan istediği verimi alabilecek mi?

Kariyerine bakıldığında çok da başarılı olduğu söylenemez. Reims gibi sıradan bir takımda bile forma bulmakta zorlanan 26 yaşındaki futbolcu Fenerbahçe''ye ne verecek? Gelirse göreceğiz; bakalım Fenerbahçe bu transferden ne elde edecek?