Rekabet Kurumu'ndan Doğan Medya açıklaması

Rekabet Kurumu'ndan Doğan Medya açıklaması
Rekabet Kurumu Başkanı Torlak, Doğan Medya Grubu'nun satışına ilişkin "Dosyayı görmeden bir şey diyemeyiz" açıklamasını yaptı.

Rekabet Kurumu Başkanı Torlak, Altınbaş Üniversitesi'nin, üniversitenin Bağcılar'daki yerleşkesinde düzenlediği Rekabet 4.0 Paneli'nde bir konuşma yaptı. Torlak, etkinliğin ardından bir gazetecinin Doğan Şirketler Grubu Holding'in medya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinin Demirören Holding AŞ'ye satışının rekabete aykırı ve Rekabet Kurumu'nca engellenmesi gerektiği yönünde iddialar olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

"Şu aşamada bir şey söylemek mümkün değil. Dosyayı görmeden bir şey diyemeyiz. Dosya gelecek, orada pazar payları var, vesaire… İlgili kriterlere göre bakılacak. Şu aşamada herhangi bir müracaat yapılmadan bir şey söyleme şansımız yok. Çünkü ortada rakamlar, dosya yok."

Öte yadan satışla ilgili açıklamada bulunan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Rekabet Kurumu'nun doğru ve tarafsız karar vermesi durumunda bu satışa izin vermemesi gerekir. Bu satıştan endişeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler