Bir tarafta ağaçları yakanlar bir tarafta ağaçlara sanatını bırakanlar

Bir tarafta ağaçları yakanlar bir tarafta ağaçlara sanatını bırakanlar
Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, resim öğretmenliği mezunu Şeyda Turgut ağaç köklerinin arasına çamurdan heykeller yapıyor. Turgut, heykellerin yanına zarar verilmemesi için 'Lütfen dokunmayın. Tarihi eser değil. Boşuna heyecanlanmayın' yazısına yer veriyor.

Türkiye''de yanan ormanların, yakılan kesilen ağaçların yanı sıra ağaç köklerine çamurdan heykeller bırakıp, sanatını doğaya taşıyanlar da var. Düzce''nin Akçakoca ilçesinde, 32 yaşındaki resim öğretmenliği mezunu Şeyda Turgut pandemi nedeniyle yaşadığı İngiltere''den köyüne dönünce duvarlara resimler, ağaç köklerinin arasına çamurdan heykeller yapmaya başladı.

Şeyda Turgut ağaç köklerindeki heykellerin yanına zarar verilmemesi için ''Lütfen dokunmayın. Tarihi eser değil. Boşuna heyecanlanmayın'' yazısı asarken, "Doğada çok fazla malzeme var. Bir gün gelip bir figür yaptım. Sonra devamı geldi. Güzel tepkiler aldım" Doğada çok fazla malzeme var. Boştum ve canım sıkıldı. Boş vakitlerimin çoğunu evde resim yaparak değerlendiriyorum ama doğada vakit geçirmeyi elbette daha çok seviyorum.

O yüzden burayı daha önce gözüme kestirmiştim. Bir gün gelip bir figür yaptım. Sonra devamı geldi. İnsanlar görmeye başladı ve duyuldu" dedi.

Heykel eğitimi almadığını belirten Şeyda Turgut, "Benim alanım heykel değil. Ben resim öğretmeniyim. Meyve bıçağı ile yapıyorum heykelleri. Bunları gören inanılmaz tepkiler veriyorlar.

Her gören çok şaşırdı, çok beğendi. Ben açıkçası bu kadar beğenileceğini düşünmedim. Sadece boş vakitlerimi değerlendirmek için yaptım. Köyde duran su deposu da renksiz ve ruhsuzdu. Biraz renk gelsin diye yaptım." diye konuştu.