Yakalama talebi yenilendi! ABD'de keyif çatan Reza Zarrab için  şimdi titreyecek

Yakalama talebi yenilendi! ABD'de keyif çatan Reza Zarrab için  şimdi titreyecek
Reza Zarrab’ın, İstanbul Beykoz'un Kanlıca semtinde yer alan tarihi yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı şekilde tadilat yaptığı gerekçesi ile yargılandığı davada yakalanma emrinin yerine getirilmesi talebi yinelendi.

İran yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle ABD''de tutuklanan ve itirafçı olduktan sonra tahliye edilen Zarrab''ın İstanbul Beykoz''un Kanlıca semtinde bulunan tarihi yalıda Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na aykırı tadilat yaptığı iddiasıyla yargılandığı dava sürüyor.

Mahkeme, geçen ay 18''inci duruşması görülen davanın 3 yıla kadar hapsi istenen Reza Zarrab’ın yakalanma emrinin yerine getirilmesi talebini yineledi.

Reza Zarrab, Kanlıca''da üç yapıdan oluşan Mehmet Arif Bey yalılarından ikisini 2011 yılında satın alarak 4 parselini kendi, 5 parselini de eşi Ebru Gündeş Sarraf üzerine kaydettirmişti. Zarrab, tarihi eser olarak tescili yapılan yalılarda tadilat çalışması başlatmıştı.

Söz konusu tadilatın 2960 Sayılı Boğaziçi Kanunu’na aykırı olduğu gerekçesiyle Reza Zarrab ve Ebru Gündeş Sarraf hakkında suç duyurusunda bulunulmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin CHP’li eski Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, Zarrab''dan tarihi yalılardaki çalışmada kanuna aykırı tadilat yapıldığı gerekçesiyle şikâyetçi olmuştu.

İddianamede şüpheliler Reza Zarrab, Ebru Gündeş ve tadilat işlemlerini yaptığı belirlenen Hakkı Süha Gökdemir hakkında “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na” aykırılık suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis isteniyordu. Gökdemir 1 yıl 8 ay hapis cezasına ve 80 TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Ebru Gündeş hakkında ise beraat kararı verilmiş ve karar istinaf mahkemesince onanmıştı. Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi''nde görülen davada Zarrab''ın ifadesi alınamamıştı ve mahkeme 2018 yılında Sarraf hakkında yakalama kararı çıkarmıştı. 

İlgili Haberler