RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır? Hadi İpucu Cevabı

RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır? Hadi İpucu Cevabı
Canlı Bilgi Yarışması Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi Instagram hesabından, "Kan grupları için kullanılan RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır?

Kısa sürede hatırı sayılır bir kullanıcıya sahip olan 17 Aralık Hadi ipucu sorusu cevabı belli oldu. Hadi bugünkü sorusunu Instagram hesabından yayınladı, " Hindistan ve Afganistan'da yemek hırsızlarıyla meşhur bir maymun türü vardır. Hatta öyle ki bir zamanlar bu maymunların, değerli eşyaları çalmaları için eğitildiklerine dair söylentiler dolaşmaktadır. İpucumuz bu maymun türüyle ilgili. Kan grupları için kullanılan RH harfeleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır? diye bir soru soruldu. Hadi  bugün saat 12:30'da yayınlanacak olan yarışmasında tüm soruları bilen takipçilerine 6.000 TL değerindeki para ödülünü kazanan yarışmacıları arasında bölüştürecek.

HADİ İPUCU CEVABI

17 Aralık Hadi: RH harflari hangi hayvanın adının kısaltmasıdır? Cevap; RHesus maymunudur.

HADİ İPUCU SORUSU: RHESUS MAYMUNU

RH Kan Grubuna İsim Verenin Rhesus Maymunu Olması
Kan gruplarının keşfedilmesi ve kan nakillerinin başlamasıyla tıp dünyasında büyük bir gelişme yaşanacağı düşüncesi bazı aksilikler sebebiyle tam anlamıyla gerçekleşememişti. Kan nakli olan bazı insanlar sebebi belirlenemeyecek şekilde hayatını kaybediyorlardı. Kan naklinde ölüme sebep olan konunun ne olduğunu bulabilmek için birçok araştırma yapıldı.

Karl Landsteiner ve Alexander S. Wiener başlangıçta önemi anlaşılmayacak bir araştırma yaptılar. Rhesus maymununun kanı üzerinde yaptıkları araştırma daha sonra tıp dünyasına RH faktörü ifadesini kazandırdı. Rhesus maymunları üzerinde yapılan araştırmada kanda belirlenmemiş bir proteinin daha olduğu ortaya çıktı. Bu proteinin AB grubu kanının yanında nakil için önemli bir faktör olduğu anlaşıldı. RH ifadesi negatif (-) ya da pozitif (+) olarak belirtilir, bu ifade “D antijenini” içerir ya da içermez anlamına gelmektedir ve kan nakillerindeki olmazsa olmaz etkenlerdendir. Bu keşfin Rhesus maymunları üzerinde yapılan bir araştırma sonrası keşfedilmesi sebebiyle bu maymunları anmak için RH olarak adlandırılmıştır. Yani kan grubumuzu her söyleyişimizde Rhesus maymunlarını anmaktayız.


17 Aralık Hadi joker kodu henüz yayınlanmamıştır. Belli olunca haber sayfamızda olacaktır.