Rize'nin Çayeli ilçesinde Ağaran Şelalesi taştı

Rize'nin Çayeli ilçesinde Ağaran Şelalesi taştı
Türkiye'yi sarsan sel felaketinden sonra bu kez Rize'de korkutan görüntüler kaydedildi. Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi taştı. Ordu'nun Fatsa Belediye Başkanı da, yağışlar nedeniyle gerekli olmadıkça dışarıya çıkılmamasını konusunda uyarıda bulundu.

AA''nın haberine göre, Rize’de öğle saatlerinde başlayan yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi sağanak nedeniyle taştı. Taşma sonucunda şelalenin alt kısmındaki yol ulaşıma kapandı, bu bölgede hasar oluştu.

Büyükköy beldesinde yamaçlardan kopan toprak nedeniyle 4 mahalleye ulaşımı sağlayan yollar ulaşıma kapandı. Yolların yeniden ulaşıma açılması için belediye ekipleri bölgede çalışma yürütüyor. Bölgede yağmur etkisini sürdürüyor.

BELEDİYE BAŞKANINDAN UYARI

Ordu''nun Fatsa ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da, yağışın ilçe genelinde etkisini sürdürdüğünü söyledi. Başkan Kibar, sağanağın ilçede su baskınlarına bağlı olarak çeşitli hasarlara yol açtığını belirtti. Yağışın etkisini sürdürdüğüne işaret eden Kibar, "Yağış yarın akşama kadar devam edecek, vatandaşlarımız gerekli olmadıkça dışarıya çıkmasınlar." dedi.

İlçe sakinleri, belediye hoparlöründen ve araçlardan yapılan anonslarla da dere yataklarından uzak durmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyarılıyor.

İlgili Haberler