Robot köpek sırtındaki tüfekle bütün hedefleri vurdu

Robot köpek sırtındaki tüfekle bütün hedefleri vurdu
Robot köpeğin sırtındaki tüfekle ateş açtığı görüntüler sosyal medyada hızla yayılmaya başladı. Boston Dynamics tarzı bir robot köpek karlı bir yerde sırtındaki tüfekle hedeflerine ateş ediyor.

Silahla donatılan robot köpeğin bahçe gibi bir bölgede ''devriye gezerken'', bir hedefe tüfekle ateş etme görüntüleri herkesi şaşırttı. Sosyal medya platformlarında paylaşılan videoda, bir atış poligonunun etrafında dönen bir robot köpek dikkatleri çekti. Birçok kişi, robotun gelecekteki savaşların nasıl olacağıyla ilgili bazı detaylar verdiğini iddia etti. Ancak bir araştırma bunun sadece ''tehlikeli bir oyuncak'' olduğunu ifade etti.

''KATİL ROBOT'' OLARAK İSİMLENDİRİLEN ROBOTUN GÖRÜNTÜLERİ GELECEK İÇİN KORKUNÇ BULUNDU

İngiliz Daily Star gazetesinin haberine göre, İlk olarak mart ayında YouTube''da ortaya çıkan görüntüler, iki hedefe silahla ateş açmadan önce bahçede korkunç bir şekilde yürüyen bir robot köpeği gösteriyordu. Köpek, internetteki birçok kullanıcı tarafından ''katil robot'' olarak isimlendirildi. Köpeğin sırtındaki tüfekle ateş açtığı görüntüleri izleyenler ise dehşete düştü. Başlangıçta insanlar robot köpeğin, ''dans eden robot'' videolarıyla tanınan ünlü robot şirketi Boston Dynamics''in yeni bir ürünü olduğunu sandı. Ancak yapılan araştırmada her şey farklı çıktı.

SADECE "TEHLİKELİ BİR OYUNCAK" ÇIKTI

Araştırmada silahlı robot köpeğinin seri üretimden ziyade sadece ''tehlikeli bir oyuncak'' olduğu ifade edildi. VICE''daki muhabirler, silahlı köpek robotunun izini takip ederek bir Rus hoverbike şirketinin kurucusuna bile ulaştı. Sonrasında, onun bir robot köpeğe normal bir tüfek taktığını düşündüler. Bu köpeğin aslında Boston Dynamics''in bir ürünü olmaktan çok onun ürünlerinin bir kopyası olduğu ortaya çıktı. Bu bağlamda, Rus yapımı bir hafif makineli tüfek olan silahın köpeğin kontrolünde olmadığı, aslında uzaktan kumandayla köpeğe bağlı olduğu da söylendi.

ÖLÜMCÜL SİLAHLARA SAHİP BAŞKA ROBOT KÖPEKLERİN DE OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Dolayısıyla bu özel silahlı robot köpek insanlığı endişelendirecek bir şey değil. En azından şimdilik. Ancak bu, ölümcül silahlara sahip başka robot köpeklerin olmadığı anlamına da gelmiyor. Çünkü ekim ayında, ABD''li bir firma olan Ghost Robotics, 1.2 km uzaklıktaki hedefleri vurabilen, keskin nişancı tüfeğiyle donatılmış bir katil robot köpek tanıtmıştı.

İlgili Haberler