Roman Abramovich bu yeni yatında gününü gün edecek. Değeri tam 430 milyon Sterlin

Roman Abramovich bu yeni yatında gününü gün edecek. Değeri tam 430 milyon Sterlin
İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin sahibi olan Rus milyarder Roman Abramovich'in yeni yaptırdığı yatı ilk kez görüntülendi. 430 milyon sterlinlik ‘Solaris’ isimli yatta bir helikopter iniş yeri, 48 kabin ve 8 güverte bulunuyor.

DHA''da yer alan habere göre, Rus-İsrailli milyarder iş adamı Roman Abramovich’in Almanya''da yaptırdığı yeni yatı görücüye çıktı. Havadan görüntülenen Solaris isimli yat, Buckingham Sarayı''ndan daha büyük bir alanda yapıldı.

430 MİLYON STERLİNE YAPILDI

36 yolcu kapasiteli, 48 kabine ve 60 kişilik mürettebata sahip olacak yatta, helikopter pisti de inşa edildi. Yüzme havuzu ve 8 güverte bulunan yatın maliyeti ise 430 milyon Sterlin olarak açıklandı. Yatın tamamlanmak üzere olduğu de ifade edildi.

36 YOLCU KAPASİTELİ 48 KABİN BULUNUYOR

Almanya''daki tersanede yapımı tamamlanmasına kısa bir süre kaldığı belirtilen Solaris, 36 yolcu kapasiteli 48 kabin ve 60 kişilik mürettebata sahip olacak. Çarpıcı süper yat, bir helikopter pisti de dahil olmak üzere sekiz güverteye sahip olacak.

ROMAN ABRAMOVICH KİMDİR?

Roman Arkadyeviç Abramoviç (d. 24 Ekim 1966), Rus iş adamı.

Abramoviç Premier League takımlarından Chelsea kulübünün sahibidir. Dünyanın en büyük yatına (eclipse 165m) sahip olan Abramoviç erken yaşlarda ailesini kaybetmiş olsa da en duyarlı iş adamları unvanını hak etmiş bulunmaktadır. Rus milyarderin, 14,5 milyar USD serveti bulunuyor.