RTÜK ceza yağdırdı. Halk TV'ye 'Berat Albayrak'ı küçük düşürüyorsunuz' cezası

RTÜK ceza yağdırdı. Halk TV'ye 'Berat Albayrak'ı küçük düşürüyorsunuz' cezası
RTÜK, Halk TV'ye, "Berat Albayrak'ı küçük düşürdünüz" deyip, bunların yanında Tele 1 ve FOX TV'ye de ceza verdi.

Son zamanlarda muhalif yayınları takip etmeleri için yüzlerce kişiyi istihdam ettikleri iddiası ile gündem olan RTÜK, yine aynı şekilde ceza yağdırdı. 

"BERAT ALBAYRAK''I KÜÇÜK DÜŞÜRDÜNÜZ"

RTÜK''ün verdiği cezalardan biri Halk TV''ye. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak''ın küçük düşürüldüğü için kanala para cezası veren RTÜK; gerekçe olarak ise Nun Vakfı’na yapılan orman arazisi kiralamasının usulsüz olduğuna dair Kiptaş raporunun okunmasını gösterdi.

"ALBAYRAK İSTİFASI YAYINLANMAYINCA KÜÇÜK DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ ZATEN"

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Halk TV''ye verilen cezaya ilişkin yaptığı yorumda, "RTÜK, kurum başkanı Ebubekir Şahin’in ‘kutlu davanın vazgeçilmezi’ olarak nitelendirdiği Berat Albayrak’ı küçük düşürdüğü gerekçesiyle Halk TV’ye para cezası verdi. Konu: Nun Vakfı’na yapılan orman arazisi kiralamasının usulsüz olduğuna dair Kiptaş raporu. Bu vesileyle anımsatmakta yarar var: Albayrak’ın bakanlıktan istifası, kardeşinin yönettiği medya kuruluşlarında dahi yayınlanmamıştı. Velhasıl Albayrak, istifası yayınlanmayınca küçük düşmüş/düşürülmüştü zaten" dedi. 

"BARIŞ TERKOĞLU''NUN OKUDUĞU RAPOR GEREKÇE GÖSTERİLDİ"

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı ise Halk TV''ye verilen cezaya ilişkin "Barış Terkoğlu’nun Nun Vakfı’yla ilgili müfettiş raporundan bölümler okumasını vakfın kurucusu Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine, küçük düşürmekten Halk TV’ye yüzde 2 para cezası verildi" ifadelerini kullandı.

FOX TV VE TELE 1''E DE CEZA

RTÜK ayrıca Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) şikayeti üzerine Fox TV’ye yüzde 2; Uğur Dündar’ın yaptığı Demokrasi Arenası programında emekli amiral Türker Ertürk’ün ‘Atatürk’e düşmanlık olsun diye pistin ortasına inşaat yaptılar’ sözleri ve iktidara yönelik eleştirileri nedeniyle Tele 1’e yüzde 2 para cezası verdi.

İlgili Haberler