RTÜK Maske Kimsin Sen için harekete geçti

RTÜK Maske Kimsin Sen için harekete geçti
Ünlü isimlerin kostüm giyerek sahneye çıkıp şarkı söylediği Fox TV’de yayınlanan "Maske Kimsin Sen?" hakkında RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, "Program incelenecek" dedi.

FOX TV ekranlarında ilk bölümüyle 1 Ocak Cumartesi akşamı ekrana gelen "Maske Kimsin Sen?" yarışması tartışmalara neden oldu.

Yarışmada sahne alan ünlü isimlerin kostümlerine tepki gösteren bazı sosyal medya kullanıcıları, "Maskekimsensen" ve "Foxtvhaddinibil" etiketi altında binlerce paylaşım yaptı.

RTÜK''E ŞİKAYET ETTİLER AÇIKLAMA GELDİ!

Birçok vatandaş RTÜK hesaplarını etiketleyerek programı şikayet etti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, sosyal medyada "Bu program ile ilgili RTÜK işlem başlatacak mı? Bu program kalkmalı" diyen bir paylaşıma yanıt verdi.

Uslu, "Evet, ilgili program özellikle çocukların korunması özelinde ilgili kanalın denetiminden sorumlu uzman arkadaşlarımız tarafından titizlikle yarın incelemeye alınacaktır." ifadelerini kullandı.

ÜNLÜ İSİMLER İLGİNÇ KOSTÜMLERLE SAHNE ALIYOR

Yurt dışında ''Masked Singer'' ismiyle yayınlanan programın formatında ünlü isimler, maske ve kostüm kullanmak suretiyle kimliklerini gizleyerek şarkı söylüyor. Jüri üyeleri ile seyirciler ise performanslarını değerlendirerek kim olduklarını tahmin etmeye çalışıyor.

Yarışmaya katılan ünlü isimler, tavuskuşu, ördek, gladyatör, şövalye, ejderha, ağaç, dinozor, aslan, unicorn, geyik, iskelet ve ayna gibi çeşitli kostümler giyerek sahnede performanslarını sergiliyor.

BAZI KOSTÜMLER ELEŞTİRİLERE NEDEN OLDU

Yeni yarışma bazı kullanıcılar tarafından beğenilirken, bir kesim ise maskelerin paganizmi andırdığını öne sürdü. Yarışmanın ekran başındaki çocukları olumsuz etkilediği de iddia edildi.

Maske Kimsin Sen? yarışması, 1 Ocak Cumartesi akşamı ekrana gelen ilk bölümüyle reytinglerde üst sıralarda yer buldu. Yarışma Total grubunda altıncı, AB grubunda ise beşinci sırada yer aldı.

MASKE KİMSİN SEN''İN FORMATI NE? NEDEN MASKE TAKILIYOR?

Yarışmanın formatı, ünlü isimlerin maskelerle kimliğini gizleyerek şarkı söylediği anda, seslerinin manyetik olarak değiştirilmesi ve kolay anlaşılmayacak hale getirilmesi, jüri koltuğundaki isimlerin de bu ünlüleri şarkı söyledikleri anda sesinden; hareketlerinden tanımaya çalışarak, şarkı bitiminde de birtakım sorular yönelterek kim olduğunu tahmin etmesi üzerine kurulu...

''SATANİST MESAJLAR İÇEREN FİGÜRLER KULLANILIYOR'' İDDİASI

Sosyal medyada fragman yayınlanır yayınlanmaz tepkiler çığ gibi büyüdü. Yarışmada kullanılan özellikle ''aslan ve geyik başı'' gibi figürlerden oluşan maskelerin ''satanizm'' çağrısı içerdiği iddia edildi.

Programın ''Milli ve manevi değerlerle alakası olmadığı'' vurgusuyla yapılan tepkili paylaşımlar Twitter''da TT olunca, programın Türk televizyonlarında yayınlanmasına tepki gösteren kullanıcılar RTÜK''e peş peşe şikayet mesajları yağdırdı.

SQUİD GAME ELEŞTİRİSİ

Sosyal medyada dikkat çeken bir diğer tepki de, yarışmada, içerdiği şiddet ve kanlı ölüm sahneleriyle yayınlandığı günden bu yana aylardır eleştirilen Kore yapımı Netflix dizisi Squid Game''deki sahnelerden esinlenildiği iddiası oldu.

Maske Kimsin Sen programıyla ilgili sosyal medyada, Squid Game''de para kazanmak için hayatlarını ortaya koyan ve birbirini öldürmekten çekinmeyen yarışmacıları keyifle seyreden ve üzerlerine bahis oynayan zengin iş adamlarının yüzlerine taktığı maskelerin çok benzerlerinin kullanıldığına yönelik eleştiriler yer aldı.

GLADYATÖR ''HAZER AMANİ'' ÇIKTI

Öte yandan, programın 2 Ocak Pazar akşamı yayınlanan bölümünde performansı çok beğenilen ''Gladyatör'' maskeli ünlünün, başarılı şef Hazer Amani olduğu ortaya çıktı. Jüri kadrosu, gladyatörün Hazer Amani olması karşısında adeta şoke oldu!

Twitter''da maskesi en çok konuşulan ünlü ise ''geyik'' oldu. Sosyal medyada, geyik maskeli ünlünün, güzel oyuncu Burcu Özberk olduğu iddiaları ön plandaydı.

 

İlgili Haberler