Rus ressam Tatiana: ''Dünyaya barış istiyorum''

Rus ressam Tatiana: ''Dünyaya barış istiyorum''
Van'da resim sergisi açan Rus ressam Tatiana Kirillova, "Dünyada barış istiyorum, sanatçı olarak eserlerimde barış ve güzel bir dünya mesajı vermeye çalışıyorum" dedi.

Rus Ressam Tatiana Kirillova, “Geniş Bir Anın Akışı” isimli resim sergisini Van Atatürk Sanat Galerisi''nde açtı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İpekyolu Belediye Başkan Yardımcısı Sait Çakırtaş ve çok sayıda sanatseverin katılımıyla yapılan açılışın ardından Kirillova eserleriyle ilgili bilgiler verdi.

Ressam Kirillova, Van''a davet edildiği için çok mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Özellikle birkaç eseri Van''a özgü yaptım. Aynı zamanda ilk defa Van''a geldim. Burada bulunmaktan çok mutlu oldum. Umarım resimleri beğenirsiniz. Özellikle bu zor zamanlarda sanatla uğraşmak çok önemli. Ben sanatçı olarak eserlerimde barış ve güzel bir dünya mesajı vermeye çalışıyorum. Bir sanatçı olarak benim görev ve sorumluluklarım arasında güzel ve olumlu şeyler yer alıyor. Umarım bu sergiye gelen herkes hayata benim çizdiğim resimlerden bakar. Bu serginin adı ''Geniş Bir Anın Akışı''dır. Sergi ismini de Ahmet Hamdi Tanpınar''ın şiirinden ilham alarak verdim. Ünlü şair şiirinde ''Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında, yekpare geniş bir anın parçalanmaz akışında'' diyor. Bence sanat bizi kendimizle yüzleştiriyor. Biz kendimize dönüyoruz. Sanat bize dostluk nedir? Aşk nedir? İnsana dair birçok konuda fikir veriyor. Ben dünyada barış istiyorum. Sanat bize bu noktada yardımcı olsun, umut verelim, birbirimizle dost olalım."

Sergi 1-7 Mart arasında İpekyolu Atatürk Sanat Galerisi''nde görülebilecek. ANKA - İshak KARA