Rusya, 18 ton narı Türkiye'ye iade etti!

Rusya, 18 ton narı Türkiye'ye iade etti!
Türkiye’den Rusya'ya giden ihraç ürünü olan 250 ton mandalinanın iadesinden sonra, şimdi de 18 ton nar Türkiye’ye geri iade edildi.

Türkiye’den Avrupa’ya veya Rusya’ya giden ihraç ürünü meyve ve sebzeler sağlık standartlarına uymadığı nedeniyle iadesi yapılıyor. 250 ton mandalinanın iadesinden sonra Rusya, 18 tonluk narları Türkiye'ye geri yolladı.

DW Türk'te yer alan habere göre Rusya’nın Türk yaş sebze ve meyve ürünlerinde yapılan denetimler sonunda ülkeye girişine izin vermediği 18 ton Türk narınını iade etti. Rus Tarım Ürünleri Denetim Ajansı, 18 ton Türk narının Akdeniz meyve sineği larvası içerdiğini belirtti.

Moskova bölgesinde pazara sürülmesi planlanan narların Akdeniz meyve sineği larvası içerdiğinin tespitinin ardından üretici şirkete iade edildiği bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde de 250 ton mandalina Türkiye’ye iade edilmişti. Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk limanına getirilen ürünlerde Akdeniz sineği zararlısı tespit edildiği belirtilmişti.

Ziraat Mühendisleri Odası internet sitesinde yer alan verilere göre Rusya'nın tarımsal ihracat içinde yüzde 7'lerde olan payı yüzde 3,1'e düştü.

Üzerinde zirai ilaç kalıntısı veya canlı lavra bulunduğu gerekçesiyle Türkiye’ye iade edilen bu ihraç ürünü sebze ve meyvelerinin akıbetinin ne olduğu ise bilinmiyor.