Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Putin, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü
Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda Kazakistan’daki son durumu görüştü.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kazak mevkidaşı Kasım Comert Tokayev, şiddet olaylarının sürdüğü Kazakistan’daki gelişmeleri ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kremlin yetkilileri, Kazak liderin Putin’i Kazakistan’daki son gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini ve ülkedeki durumun istikrar kazanmakta olduğunu söylediğini belirtti.

Tokayev’in ayrıca, kendi çağrısı üstüne ülkeye barış güçlerini gönderen Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) üyelerine destekleri için teşekkür ettiği kaydedildi. Kazak liderin, desteği için Rusya’ya ayrıca teşekkür ettiği de ifade edildi.

Kremlin yetkilileri, Rusya ve Kazakistan devlet başkanlarının, Kazakistan’da anayasal düzenin sağlanması adına alınan önlemleri de ele aldıkları belirtti. Kremlin’e göre KGAÖ ülkeleri liderlerinin bir görüşme gerçekleştirmesi gerektiğini söyleyen Kazakistan liderinin bu teklifinin Putin tarafından desteklendi. KGAÖ liderlerinin en yakın zamanda video-konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirmelerine karar verildi. Bunun yanında, Putin ile Tokayev, ‘sürekli olarak irtibatta kalma’ konusunda anlaştı.

İlgili Haberler