Rusya meydan okudu: En kötüsüne hazırız

Rusya meydan okudu: En kötüsüne hazırız
Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin ile Biden arasındaki gerilim üzerine yapılan soğuk savaş değerlendirmesinin sorulması üzerine “Biz her zaman en iyisini umuyoruz. Ancak en kötüsü için de her zaman hazırız” yanıtını verdi.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Peskov, Putin’in Biden’a yaptığı canlı yayın teklifinin hala geçerli olduğunu ve Rusya liderinin istenildiği zaman karşılaşmaya hazır olduğunu belirtti. Peskov, “Putin şuna dikkat çekti, megafon diplomasisi ve iğneleyici sözlerin hiçbir anlamı yok” dedi.

“HER ZAMAN EN İYİSİNİ UMUYORUZ”
Basın mensuplarının olası bir yeni ‘Soğuk Savaş’ ihtimalini sorduğu Peskov, “Biz her zaman en iyisini umuyoruz. Ancak en kötüsü için de her zaman hazırız. Putin, ilişkilerin devam etmesini arzu ettiğini açıkça söyledi. Ancak Biden’ın bu sözleriyle olmaz” ifadelerini kullandı.

PUTİN: ÇOK UZATMAZDIM
Putin, Biden’ı canlı yayına davet etmesiyle ilgili Peskov’un açıklamalarından kısa süre önce konuşmuştu. Rusya lideri, “Biden''ı tartışmamıza devam etmesi için davet etmek istiyorum, ancak gerçekten canlı olarak yapmamız şartıyla. Herhangi bir erteleme olmaksızın, doğrudan açık, doğrudan bir tartışmada. Rusya halkı, ABD halkı ve diğer birçok ülke bu konuyla ilgileniyor gibi görünüyor” diye konuştu.

Putin, “Bunu pek fazla uzatmazdım, hafta sonu taygaya gitmek, biraz dinlenmek istiyorum, fakat bunu yarın, ya da diyelim ki pazartesi yapmaya hazırım. Amerikan tarafı için uygun herhangi bir zaman bunu yapmaya hazırız. Şimdiden Dışişleri Bakanlığı’na ilgili talimatı vereceğim” ifadelerini kullandı.