Rusya, Türkiye’deki seçim sonucuna çok sevindi. Ağızları kulaklarında açıklama yaptılar

Rusya, Türkiye’deki seçim sonucuna çok sevindi. Ağızları kulaklarında açıklama yaptılar
Türkiye’de gerçekleştirilen seçimlerden sonra Rus tarafından ilk açıklama Peskov’dan geldi, durumdan memnun olduklarını ilettiler.

Türkiye dün sandık başına gitti. Gelen sonuçlara göre Erdoğan seçimi önde götürürken, son dönemde Türkiye ile ilişkileri derinleşen Rusya’dan ilk açıklama geldi.

Günlük basın toplantısında soruları cevaplayan Kremlin Sözcüsü Peskov, seçimleri dikkatle takip ettiklerini belirtirken Türk halkının tercihlerine saygı duyduklarını belirtti. Peskov yaptığı açıklamada;

''Bizi (Rusya ve Türkiye'yi) enerji, turizm, ticaret, tarım, karayolu taşımacılığı, havayolu taşımacılığı ve benzeri gibi çeşitli alanlarda karşılıklı faydaya dayanan çok geniş bir işbirliği birbirine bağlıyor. Gerçekten karşılıklı fayda sağlayan bu işbirliği, hem Türk halkının hem de Rus halkının çıkarlarını kesinlikle karşılıyor.

Bu nedenle, bu günlerde Türkiye'den gelen haberleri elbette büyük bir ilgiyle, büyük bir dikkatle izliyoruz. Türk halkının tercihine saygı duyuyoruz ve duyacağız" ifadelerini kullanan Peskov, her halükarda ikili işbirliğinin derinleşeceğine ve genişleyeceğine inandıklarını vurguladı.

peskov-russia-coronavirus-wide-a900fd04c7bbc159c05a526debfabf66a0c1c893.jpg

İlgili Haberler