Rusya’dan yaptırımlara karşı şok hamle: Yazılım korsanlığı

Rusya’dan yaptırımlara karşı şok hamle: Yazılım korsanlığı
Rusya, dünyanın dört bir yanından yaptırım dalgasıyla boğuşuyor. Kremlin, iddialara göre bu kaostan çıkmanın farklı bir yolunu arıyor.

ShiftDelete''de yer alan habere göre, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından ülkeler ve büyük şirketler, insanlık dramını durdurabilmek için Rusya ve Rus toplumuna yönelik yaptırımlar uyguluyor. Büyük bir yaptırım furyasıyla karşılaşan Kremlin, karşı hamle olarak ilginç bir yöntem denemeye hazırlanıyor.

Rusya, yazılım korsanlığını yasal hale getirmeye hazırlanıyor

Dünyanın dört bir yanından yaptırımlara maruz kalan Rusya, ekonomik çöküşü önlemek için yeni yollar aramaya devam ediyor. Kremlin, işletmeleri ve hükümeti ayakta tutma adımı olarak çok konuşulacak bir yöntem seçti. İddialara göre Rusya, yazılım korsanlığını yasal hale getirmeyi seçti.

Yayınlanan bir raporda iddia edilenlere göre Rusya, belirli türde korsan yazılımları kullanan kişiler için yasal cezaları etkin bir şekilde iptal etme fikrini ortaya attı. Kremlin, Rus vatandaşlarının mağduriyetini azaltabilmek adına batı kaynaklı teknolojiyi kullanmaya devam etmeleri için yazılım korsanlarına başvuracak.

Kulağa çılgınca gelen bu fikir, Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanlığı tarafından alınan stratejik bir karar olduğu belirtiliyor. Makalede isim verilmese de yaptırım uygulayan birçok teknolojik kuruluşu hedef alıyor. Kremlin’in IP’yi “ele geçirme” yönündeki herhangi bir hareketi teknoloji şirketlerince nasıl karşılık bulacak şimdiden merak konusu.

Rusya’ya yaptırım uygulayanlar arasında Apple, Microsoft, Samsung ve daha birçok önemli şirket bulunuyor. savaş ortamı elbette Rusya’ya olduğu gibi bu şirketlerin de zararına oluyor. Ancak şirketler, bu yaptırım kararlarını geçici süreliğine aldığını belirtiyor. Ambargoların kalkmasındaki tek şart savaş ortamını durdurmak. Rusya’nın karşı hamlesi şimdiden merak konusu oldu.