Rusya'dan S-500 hamlesi

Rusya'dan S-500 hamlesi
Rus devlet sanayi şirketi Rostec’in CEO’su Sergey Çemezov, yeni füze savunma sistemi S-500’ün yakında Rusya ordusuna katılacağını söyledi.

Bir programda konuşan Çemezov “S-500’ün üretimine bugün başlıyoruz. Bu  (S-400'lere göre) daha modern bir sistem. Şimdi hakkında konuşmak istemiyorum çünkü henüz hizmette değil. Ancak yakın zamanda olacak” dedi.

Çemezov, S-500’ün ne zaman Rusya ordusunun kullanımında olacağı sorusuna da “Testler bittiğinde” yanıtnı verdi.

Çemezov,  S-500’ün menzilinin S-400'den farklı olacağını da ifade etti.

Rusya’nın S-500 sistemlerini şimdilik ‘hiçbir para karşılığında’ satmayacağını vurgulayan Çemezov, yeni sistemlerin öncelikle ordunun ihtiyaçları için yapıldığını kaydetti. Rostec CEO’su, ancak S-500’lerin ordunun hizmetine girmesinin ardından ihracat konularının görüşülebileceğine dikkat çekti.

Yeni nesil ‘karadan havaya' füze sistemi olan S-500 Prometey, her türlü aerodinamik ve balistik hedefi tespit ve imha etme yeteneğine sahip. S-500'ü sınıfındaki diğer sistemlerden farklı kılan başlıca özelliği, çok uzaklardaki hedeflere de kilitlenebilmesi. 600 kilometre menzile sahip olan S-500 füzeleri, saniyede 7 kilometre hızla ilerleyen 10 balistik füzeyi aynı anda etkisiz hale getirebiliyor.

İlgili Haberler