Roscosmos Başkanı’ndan tehdit gibi açıklama

Roscosmos Başkanı’ndan tehdit gibi açıklama
Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos Başkanı Dmitriy Rogozin, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) çalışmaya devam edebilmesi yaptırımların kaldırılmasını talep ettiklerini açıkladı. Rogozin dünyanın yörüngesindeki en büyük yapay uydu olan ISS’nın yaptırımlar yüzünden düşebileceğini açıklamasında söylediği sözler dikkat çekti. Rogozin “dünyaya düşmesi halinde en az Rusya için tehlike arz eder” dedi. Yaptırımlar bahane edilip bu sözlerle Rogozin dünyayı mı tehdit ediyor sorusu akıllara geldi.

“Dünyaya düşerse en az Rusya etkilenir”

Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos''un Başkanı Dmitriy Rogozin, yaptığı yazılı açıklamada, Uzay üssü ISS''nin çalışmalarının durması halinde istasyonun "dünyaya düşmesinin" en az Rusya için tehlike arz edeceğini belirtti.Rogozin''in sözleri tartışma yarattı.Yaptırımlar bahane edilerek,Rogozin bu sözlerle dünyayı tehdit mi ediyor sorusu akıllara geldi. ISS istasyonu birden fazla modülün birleştirilmesiyle oluşturulan uzay üssünün ilk kısmı 1998''in fırlatılmıştı

Anadolu Ajansı''ndan Emre Gürkan Abay''ın haberine göre Rusya''nın ISS''e yakıt tedariki gibi önemli konularda destek sağladığına işaret eden Rogozin, "İnsanlar, Batı''nın bir deli gibi uluslararası uzay iş birliğini yok etmesinin bedeli konusunda düşünmelidir." ifadesini kullandı.

Rogozin, ABD, Avrupa ve Kanada''daki uzay ajanslarına, yaptırımların kaldırılmasına yönelik resmi talepte bulunduklarını kaydetti.

Roscosmos, Batılı ülkelerin Rus ajansıyla iş birliğini durdurma kararı nedeniyle, karşı yaptırım olarak söz konusu ülkelerle iş birliğini durdurma kararı almıştı.Rogozin, 10 Mart''ta yaptığı açıklamada, ISS''nin 2030''a kadar ömrünü dolduracağını ve "parçalanacağını" öne sürmüştü.

İlgili Haberler