Saadet Partisi'nden hükümete tepki

Saadet Partisi'nden hükümete tepki
Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, hükümete tepki göstererek, "Toplumumuz ikiye bölündü. Evet diyenler hayır diyenleri teröristlikle, hainlikle itham ediyor. Bu, ülkemiz üzerinde hain emelleri olanların işine yarar" dedi.

Gemlik ilçesinde partisinin genel kurul toplantısına katılan Karamollaoğlu, 16 nisan anayasa değişikliği referandumu sonrasını değerlendirdi.

'BAŞKA ÇAREMİZ YOK'

Karamollaoğlu, terör, dış politika, ekonomi, ahlaki dejenerasyon ve adalet sisteminin Türkiye'nin başlıca sorunları olduğunu öne sürdü. Kendilerinin farklı olduğunu iddia eden Karamollaoğlu, şunları kaydetti: "Bize iktidar nasip olsa Türkiye'de şu anda yapılmakta olan bütün yatırımları durdururum. Biraz garip gibi geliyor ama başka çaremiz yok."

'KAYNAKLARIMIZIN TAMAMINI ÜRETİME DÖNÜK YATIRIMLARA AYIRIRIZ'

Karamollaoğlu, iktidara geldikleri takdirde üretime yatırım yapacaklarıını vurguladı: "Ne yaparız? Kaynaklarımızın tamamını üretime dönük yatırımlara ayırırız. Hem tarımda hem hayvancılıkta hem madencilikte, sanayide. Envai çeşidi var Bursa'da işte. Kimya vardı, şimdi gidiyor. Otomotiv sanayi var, tekstil sanayi var ama bunların sahibi yok. Kimse bunların derdiyle dertlenmiyor. Başını bırakmış gidiyor. Motorunu hala dışarıdan getireceğiz. Ya 50 senedir Türkiye'de otomotiv sanayi olacak, 50 senedir biz kendi motorumuzu yapmayacağız. Bunda bir kasıt olmaz mı? Ancak kasıtlı olanlar bunu yapmaz."

'DOKTOR, MECBUR KALIRSA HASTANIN KOLUNU KESER'

Karamollaoğlui şöyle devam etti: "Bir insan hastaneye düşse, hastaneye düşen adam eğer mecbur kalırsa kolunu, bacağını doktor keser mi? Niye? Kangren olup vücudun diğer taraflarına zarar vermesin diye veya hastaneye gidiyorsun kalbinde rahatsızlık var, ciğerlerde rahatsızlık var, böbreklerde rahatsızlık var ama aynı zamanda da kelsin… Biz de şimdi aynen öyle yapıyoruz, Türkiye biraz daha güzelleşsin ama hastalığı? Hastalığıyla kimse ilgilenmiyor. Biz gelsek bütün bu yatırımları durdururuz dedim, bütün inşaatları. Bitmeye yakın bir noktaya gelmiş, bitirin, bundan istifade edilebilirse edilsin."

'SEÇİME HAZIR OLMANIZ GEREKİYOR'

Seçimlere çok uzun zaman kalmadığını belirten Karamollaoğlu, "En geç iki sene sonra ama büyük bir ihtimalle daha da yakın bir gelecekte seçime hazır olmamız gerekiyor. Bu konuda son atılan birtakım adımlar bizim süratle seçime hazırlanmamız gereğini ortaya koydu." dedi.

'TOPLUMUMUZ İKİYE BÖLÜNDÜ'

Karamollaoğlu, Türkiye'nin bir numaralı meselesinin kamplaşma ve kutuplaşma olduğunu savunarak şunları söyledi: "Toplumumuz ikiye bölündü. Evet diyenler hayır diyenleri teröristlikle, hainlikle itham ediyor. Bizim bu tarafta hayır diyenlerin bir kısmı da öbür tarafı bölücülükle itham ediyor. Bu yol değil ki, bu mantık değil ki. Neyi oyladığımızı bilmeden bu tarzdaki yaklaşımlar bizi birbirimize hasım haline getirir. Bu da Türkiye üzerinde hain emelleri olan ülkelerin, toplulukların işine yarar."