Saadet ve ANAP'tan Abdullah Gül açıklaması

Saadet ve ANAP'tan Abdullah Gül açıklaması
ANAP, Gül ile görüşme iddialarına ilişkin yazılı bir açıklama yaparken, Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu da 11. Cumhurbaşkanı Gül hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Anavatan Partisi'yle görüşme halinde olduğu ve partiye geçeceği iddiasına ANAP'tan açıklama geldi.

​Yapılan yazılı açıklamada Gül'ün adının ANAP ile anıldığı belirtilerek görüşme iddiası doğrulandı ve "Gül'le yapılan görüşmede ülke sorunlarına ilişkin fikir alışverişinde bulunulmuştur" denildi.

Açıklamada, "Her kesimden her kişi ve kurumla görüşmeler yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bu herhangi bir kişi ve kuruma yeşil ışık yaktığımız anlamına gelmez" ifadeleri kullanıldı.

GÜL SAADET PARTİSİ'NDEN Mİ ADAY OLACAK?

Öte yandan partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu AKP-Gül arasındaki tartışmaya değinirken Gül'ün partisinden aday olacağına ilişkin iddialara da değindi.

Karamollaoğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Bir bardakta fırtına koparmak derim ben buna. İki taraf da aynı şeyi söylüyor; bu sadece 15-16 Temmuz'la ilgilidir. Eski bir cumhurbaşkanının 'benim tereedüdüm var' demesinin hainlik olarak algılanmasını benim hafsalam almıyor. Aynı görüştesiniz zaten. Bir iki kelime değiştirmekte kime ne zararı olur? Bugün birlikte hareket edenler yarın rakip olabilirler. Aynı takımdaki atletler bile bazen aynı kulvarda birbirlerine rakip olabilirler. Aynı kulvarda koşmasını hainlik olarak olarak ifade etmek ne demokrasi ile ne de temel insan hürriyetleri ile bağdaşmaz.

Herkes bilsin ki biz cumhurbaşkanlığı için aday göstereceğiz. Önce kendi kadrolarımız içinde adaylara bakacağız. Kendi kadrolarımız içinden çıkacak adaylar hakkında da kamuoyunun tavrının ne olacağına bakıyoruz. Biz Saadet Partisi olarak kazanabileceğimiz en güçlü adayı destekleyeceğiz."

İlgili Haberler