Rizespor Trabzonspor derbisi oynanacak mı?

Rizespor Trabzonspor derbisi oynanacak mı?
30. hafta maçında Rizespor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

Ancak saat 20.00''de başlayacak maç öncesinde Rize''de yağan kar karşılaşmayı iptal ettirebilir.

2021-2022 Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 30. Hafta maçında Çaykur Rizespor ile Trabzonspor karşı karşıya gelecek.

Ancak maçın başlamasına 2 buçuk saat kala Rize''de kar yağışı hızını arttırıyor. Rizespor''un sahasını kaplayan kar akıllara maçın iptal olabileceğini getirdi. 

Bilindiği üzere,  Çaykur Rizespor kulübü, dün kar yağışı uyarısı nedeniyle maçın oynanacağı stadyumda çimlerin üzerini brandayla kapattırmıştı. 

Trabzonspor 7 yıldır Rizespor''a yenilmedi

Süper Lig''de bugüne kadar 41 kez karşılaşan komşu ekiplerden Trabzonspor''un 27, Çaykur Rizespor''un 5 galibiyeti bulunurken 9 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Her iki takım arasında Rize''de oynanan 20 müsabakanın 9''unu Trabzonspor kazanırken, ev sahibi ekip 4 kez galip geldi, 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. Her iki takım ligde son olarak 11''inci haftada Trabzon''da karşılaşmış, ev sahibi ekip 2-1 galip ayrılmıştı. Çaykur Rizespor''a ligde son olarak 2015 yılında Rize''de oynanan müsabakada mağlup olan Trabzonspor, rakibiyle 7 yıl boyunca oynadığı 10 Süper Lig müsabakasında yenilmedi.