Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali nerelidir?

Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali nerelidir?
Türk Edebiyatının önemli kalemlerinden biri olan Sabahattin Ali, ölümünün 71.yılında anılıyor. Peki Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali nerelidir?

Sabahattin Ali, ölümünün 71.yılında anılıyor. 1948 yılında Ali Ertekin tarafından öldürülen Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali nerelidir? İşte Sabahattin Ali’nin hayatı…

SABAHATTİN ALİ KİMDİR? NERELİDİR?

1907 yılında Kırklareli’nde dünyaya gelen Sabahattin Ali, Türk Edebiyatının önemli kalemleri arasında yer almaktadır. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatını etkileyen bir karakter olan Ali, romanlarıyla ön plana çıkmaktadır. Daha çok öykü kaleme alan Ali’nin eserleri arasında Kuyucaklı Yusuf, İçimizdeki Şeytan, Kürk Mantolu Madonna gibi kült eserler yer almaktadır.

İlk hikayelerine Balıkesir’de başlayan Ali, edebiyat öğretmeni Ali Canip Yöntem’in destekleriyle Akbaba ve Çağalayan dergilerinde şiirler de yayınlamıştır. Dil eğitimi amacıyla Almanya’ya gönderilen Ali, Türkiye’ye döndüğünde Almanca Öğretmeni olarak görev yürüttü. Hakkında açılan davalar nedeniyle yurtdışına çıkmak isteyen Sabahattin Ali, 1948 yılında Ali Ertekin tarafından öldürüldü.