Sabih Kanadoğlu: “İmamoğlu 1 Nisan’dan itibaren belediye başkanıdır”

Sabih Kanadoğlu: “İmamoğlu 1 Nisan’dan itibaren belediye başkanıdır”
Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Kanadoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik, "İmamoğlu, tutanaklar birleştirildiği anda en çok alan kişi olarak 1 Nisan tarihinden itibaren belediye başkanıdır" ifadelerini kullandı.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu Halk TV’ye konuk oldu. Kanadoğlu burada gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kanadoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik açıklamasında, “İmamoğlu’nun başkanlığı belirli bir biçimde ilan edilmiştir. İlan edildiği tarih de 1 Nisan’dır. Bu tarihte Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olmuştur” ifadelerini kullandı.

Sabih Kanadoğlu’nun İmamoğlu’na yönelik açıklamasının tamamı şu şekilde:

“İmamoğlu’nun başkanlığı belirli bir biçimde ilan edilmiştir. İlan edildiği tarih de 1 Nisan’dır. Bu tarihte Ekrem İmamoğlu belediye başkanı olmuştur. Mazbatanın verilememiş olması belediye başkanı oluşunu ortadan kaldıracak bir durum değildir. Tutanaklar birleştirildiği anda en çok alan kişi olarak 1 Nisan tarihinden itibaren belediye başkanıdır. Buna itirazlar olabilir, şikayetler olabilir. Bu bile ona mazbatanın verilmemesi gerektiğini gösterir. Oylar yeniden sayılacaksa, seçim iptal edilecekse, bunların hepsi onun mazbatasını almasından sonra cereyan edecek olaylardır.”