Saç ekiminde nelere dikkat edilmeli?

Saç ekiminde nelere dikkat edilmeli?
Saçsızlık, insanlık tarihi boyunca herkes tarafından merak edilen konulardan biri olarak dikkat çekiyor. Saç ekimine ilişkin merak edilenleri Yeniçağ olarak HairextreM Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Haydar Aslan ile görüştük.

Saç insanlık tarihinde; sağlık, güç, canlılık ve çekiciliğin önemli simgelerinden biri olarak öne çıkıyor. Saç dökülmesi (andogenetik alopesi) veya bir takım nedenlerden dolayı meydana gelen saç, sakal kaş kayıpları saç ekimi ile giderilebiyor.

Saç ekimi ilk olarak Japon Dermotologlar Dr.Sasagawa(1930) ve Dr.Okuda (1939) yıllarında başlamıştı. ilk zamanlarda genel olarak yara yanık izleri giderilmesi için kullanılan yöntem sonrasında, bu sorunları gidermek ile beraber estetik görüntüyü iyileştirmek için kullanılmaya devam edildi.

Saç ekiminde başarılı bir sonuç almak için hastanın mevcut saç açıklığının doğru değerlendirilmesi gerekiyor. Uzmanlar, saç ekiminde hastanın kendi gerçekliğini bilerek bir sonuç beklemesi gerektiğini ifade ediyor. Uzmanlara göre bu sonuç beklentisi her kişide farklı şekillenmekte ve sonucu etkileyen birçok faktör var. Saç ekiminde kişinin greft kalitesi, dökülme ve donör alan yoğunluğu, yaş, beslenme alışkanlığı, alkol, sigara kullanımı vb. gibi birçok etkenin var olduğu belirtiliyor. Bu değerlenmenin doğru yapılıp kişiye doğru ve anlaşılır bir biçimde anlatılması gerektiği, sonrasında saç ekimi işleminin hastane ya da cerrahi tıp merkezlerinde yapılması gerektiğine dikkat çekiliyor.

Bununla birlikte işlem esnasında oluşabilecek komplikasyonlara karşı gerekli tıbbi birimlerin varlığının önemli olduğu belirtiliyor.

Ülkemizde ve dünyada da saç ekimine olan ilgi gün geçtikçe artarken medyada ve sosyal ağlarda da konuya ilişkin yanlış bilgiler dolaşıma sokulabiliyor. Saç ekimi öncesinde, işlem sırasında ve saç ekimi sonrasında yapılması gerekenleri Yeniçağ olarak HairextreM Saç Ekim Merkezi Genel Koordinatörü Haydar Aslan ile konuştuk.

ic-foto.jpg

Saç ekimi kimler tarafından yapılabilir? Başarılı bir işlem için saç ekim kadrosunda hangi özelliklerin aranması gerekiyor?

Sterilizasyon şartlarının uygun olduğu bir alanda saç ekim kadrosunun; işlem etik normlarına bağlı, yeterli bilgi ve deneyime sahip, estetik işlem farkındalığı yüksek bir ekipçe uygulanması ve sonrasındaki uygun işlem sonrası takibi ile başarılı bir işlem süreci geçirileceği kanısındayım. Biz HairextreM Saç Ekim Merkezi olarak saç ekimi için bizi tercih eden misafirlerimize ülkemize ilk geldiği andan itibaren havalimanından karşılama ile başlayan VİP kalitesinde transfer, otel ve saç ekimi hizmetlerini sağlayıp onları tekrar mutlu bir şekilde evlerine geri gönderiyoruz. HairextreM Saç Ekim Merkezi olarak saç ekiminde dünyada ki gelişmeleri yakından takip ediyor ve kendi içeriğimizde misafirlerimizin daha başarılı sonuçlar elde etmesi ve daha kaliteli diğer yan hizmetleri sunmak için kendimizi sürekli güncel tutuyoruz. Bu vizyonda HairextreM ailesi saç ekim merkezi olarak yıllardır aynı; “Mutluluğunuz Mutluluğumuzdur” söylemimiz ile hizmetlerimizi sunuyoruz.

Saç ekimi öncesi insanların aklında çevresinden ve sosyal ağlardan edindiği bilgiler sonucunda nelere dikkat etmesi konusunda farklı soru işaretleri oluşabiliyor. Örneklendirmek gerekirse; saç ekiminde hangi yöntem kullanılıyor? Kaç numaralı punch ile alım yapılmalı? 1mm alana ne kadar saç ektirmeliyim? Daha yeni bir yöntem var mı?

Bu sorular doğru cevaplarını bulmalı. Örneğin ben 07mm çapında ki punç ile alım yaptırmak istiyorum demek doğru olmaz, çünkü greft kalitenize ve saç kalınlığınıza göre hangi punch kullanımına işlem zamanı karar verilmeli. Bunun gibi diğer ve benzeri sorularda doğru cevaplanmalı.

Saç ekimi yaptırılacak kurumun ödülü ve garanti belgesi bir önem teşkil ediyor mu? Sosyal medyadaki takipçi sayısına, paylaşım ve beğenisine bakmamız gerekir mi?

Verilen ödüller genel olarak sponsorluk karşılığında yani belli bir bedel ödeyince verilen ya da sosyal medya hesaplarında ki fake kullanımlar gibi durumlar… Bu sorular da doğru cevaplarını bulabilmeli.

Türkiye, saç ekimi turizminde son yıllarda dünyada önemli bir konuma geldi. Bu konumunu önümüzdeki yıllarda da sürdüreceğini düşünüyor musunuz?

Ülkemizin sağlık turizminde dünyada ilk sıralarda olmasını sağlayan gerçekleştirilmiş başarılı işlemler ile bu başarı hikayesi devamı sağlayan diğer alternatiflere oranla sahip olduğu; yüksek sayıda vaka deneyimi, fiyat avantajı ile uzun süre sürdüreceğini düşünüyorum.

Son olarak söylemek istedikleriniz…

Biz HairextreM Saç Ekim Merkezi olarak uzun yıllar hizmet sunduğumuz sizlere kurumsal ve sosyal sorumluluklarımızın bilincinde etik çalışma ilkelerimizden ödün vermeden gelen misafirlerimizi gerekli ve doğru bilgiler ile aydınlatmak, kaliteli ve modern alanımızda ki tüm gelişmeleri ve güncellemeleri bünyemizde tutarak hizmet vermeye devam etmekteyiz