Sadettin Tantan ABD’nin Türkiye’ye karşı yeni tehdit silahını açıkladı

Sadettin Tantan ABD’nin Türkiye’ye karşı yeni tehdit silahını açıkladı
Türkiye Demokrasi Projesi Derneği'nin (TDPD) kurucularından faaliyetlerine kadar bir çok konusu tartışmalara neden oldu. Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, ABD'nin seçtiği ülkelerdeki toplumların zihinlerini bu tür dernekleri destekleyerek hedef aldığını belirtti.

YENİÇAĞ / Fatih Erboz

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, iktidar ve muhalefetin bu konularda ortak hareket edip, oluşturacakları ulusal güvenlik projeleriyle saldırıları etkisiz hale getirebileceğini söyledi.

ABD''nin belirlediği hedefler doğrultusunda seçtiği ülkelerde düzenlediği algı operasyonlarıyla kendisine yandaş oluşturduğunu ya da kendisi gibi düşünenleri bir araya topladığını kaydeden Tantan, "Bazı ülkelerde milletvekilleri, bakan, gibi siyasetçiler veya iş adamlarına bakıyorsunuz hepsinin tabanında CIA etkisi var. İngiltere, Almanya gibi batılı ülke istihbaratlarının operasyonları söz konusu oluyor. Bunlar çıkarlarına göre birlikte hareket ediyorlar. Türkiye son günlerde bu tür algı operasyonlarıyla karşı karşıya kalıyor, kalmaya da bundan sonra devam edebilir. ABD sürekli hekim olmak istediği ülke ya da ülkeleri tehdit ediyor. Ülkelerin pozisyonuna göre, oluşacak zafiyetleri hesaplayarak tehdit mekanizmaları oluşturuyor. Şiddetli bir enformasyonuyla o ülke toplumunun bireylerinin zihinlerini yok ediyor" ifadelerini kullandı.

Bilgi, algı ve enformasyon emperyalizminin bir çok boyut kazandığına dikkat çeken Tantan, "Emperyalizmin bu ayağı zihinleri köleleştiriyor bunun sonucunda kendisine bağımlı hale getiriyor. Siyasetçisi, bürokratı, işadamı söz konusu ülkenin projesini hazırlarken, ABD''yi referans olarak alıyor. Türk yazı hayatında örneğin bazı ABD düşüncelerinin bir araya gelmesi, Türkiye''nin zihinsel çöküşünü beraberinde getiriyor. Türkiye''nin kendi sosyal ve güvenlik politikalarını bir türlü eyleme sokamamasının nedeni bu zihinsel çöküş" diye konuştu.

AKP iktidarının hala ABD ile uzlaşma yolları araması ve bunun terör örgütünün sözde yöneticisi terörist tarafından dile getirilmesinin çok somut örnek teşkil ettiğini anlatan Sadettin Tantan, "İktidarın ve muhalefetin burada siyasi hayata yönelik proje eksikliği maalesef bunda etkili oluyor. İktidarın Suriye, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Ege politikaları belli. Burada başarılı olamıyor. Bunun karşılığında muhalefetin buna karşı bir alternatif politikası oluşmuş görünmüyor. Yeni bir politika oluşumuna bir projeyle katkı sunamıyor" dedi.

İlgili Haberler