Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan mutasyon açıklaması, merak edilen soru cevap buldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan mutasyon açıklaması, merak edilen soru cevap buldu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüste mutasyonun görüldüğü İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan gelen 335 yolcunun testleri negatif çıksa dahi izolasyona alındığı açıkladı. Koca ayrıca 14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen 4.603 yolcunun bilgilerinin siteme aktarılarak ikametlerinde ve kaldıkları otellerde izolasyona alındığı aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla koronanın mutasyona uğradığı ülkelerden gelen yolcularla ilgili alınan tedbirleri duyurdu.

Mutasyonun gözlendiği İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan gelen 335 yolculara PCR testi yapıldığını söyleyen Koca, testler negatif çıksa bile tüm yolcuların izolasyona alındığı söyledi.

Bakan Koca paylaşımlarında şu ifadeleri kullandı:

“HAVADA OLAN YOLCULARA DA TEDBİR”

İngiltere’de tespit edilen korona virüs mutasyonu üzerine 20 Aralık gecesi İngiltere, Hollanda, Danimarka ve Güney Afrika’dan ülkemize uçuşların askıya alındığını ve o an itibariyle havada olan yolcular için de tedbirlerimizi duyurmuştuk.

“TESTLER NEGATİF ÇIKSA BİLE İZOLASYONA ALINIYOR”

Önceki gece bu ülkelerden ülkemize giriş yapan 335 yolcu sağlık kontrolünden geçirilmiş ve PCR testi yapılmıştır. Yolculara 1. ve 7. Günü PCR örnekleri alınmaktadır. Testleri negatif çıksa bile tüm yolcular izolasyona alınmıştır.

“14 ARALIK’TAN İTİBAREN GELENLERE TEST”

14 Aralık’tan itibaren İngiltere’den gelen tüm yolcuların tespiti yapılmıştır. 4.603 yolcunun bilgileri siteme aktarılarak ikametleri ve kaldığı otellerinde izolasyona alınmışlardır. Bu yolcularımızın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda PCR testleri yapılmaktadır.

fahrettin-koca-022.jpg