Bakan Koca’nın açıklamalarının şifreleri. Tabloyu açıkladı: Her haliyle okulların açık kalacak dedi

Bakan Koca’nın açıklamalarının şifreleri. Tabloyu açıkladı: Her haliyle okulların açık kalacak dedi
Korona virüs vakalarının artmasına rağmen yüz yüze eğitime geçilmesi tartışmalara neden olurken Sağlık Bakanı Koca, okullardaki tabloyu açıkladı.

Korona virüste son dönemde aşılanma oranlarına rağmen artan rakamlar tedirginliğe neden oluyor.

Artan vakalara rağmen okulların yüz yüze eğitime geçmesi tartışmalara neden olurken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, okulların açılmasıyla birlikte, 0-17 yaş arasında vakaların bir kat arttığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gereçekleştirilen Kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, "Okulların son üç hafta açık kalmasıyla 0-17 yaş arası vaka sayısı bir kat daha arttı." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı aktif 400 bin hastanın yüzde 25’ini bu gurubun oluşturduğunu belirtti. Bakanın açıklamasına göre 0-17 yaş gurubunda yer alan 100 bin kişi koronaya yakalandı.

Bakan Koca sözlerine şöyle devam etti:

"Daha önce yüzde 10-11 oranındaydı. Bu vaka sayılarındaki artış hastane yatışına yüzde 10 yansıdı. Yoğun bakım ve entübe sayılarına yansımadı. Dolayısıyla bu anlamda tedirgin olabilecek bir durum yok. Yakından takip ediyoruz. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı olarak ikili ve hafta sonu eğitim dahil olmak üzere bütün alternatiflerin denenmesini ve her haliyle okulların açık kalmasını düşünüyoruz. Sadece Milli Eğitim Bakanlığı okulları değil üniversite eğitimi için de aynı şekilde düşünüyoruz."

Yüz yüze eğitimin başlamasının üzerinden üç hafta geçmişken vakaların bu kadar artması, birçok ilde sınıfların karantinaya alınması endişelerin doğruluğunu kanıtlar nitelikle. Öyle ki okulda virüse yakalanan çocuklar bu virüsü ister istemez evlerine de taşıyor.