Hamileler ne zaman korona virüs aşısı olmalı. Bakanlık açıkladı

Hamileler ne zaman korona virüs aşısı olmalı. Bakanlık açıkladı
Sağlık Bakanlığı korona virüs aşı uygulama rehberi güncellendi. Güncellemeyle gebelik öncesi, gebelik ve emzirme döneminin tamamında aşı yapılması önerildi.

Sağlık Bakanlığı aşı uygulama rehberini güncellenmesiyle birlikte gebeliğin ilk 3 ayından sonra korona virüs aşısının uygulanması tavsiye edildi.

Güncelleme ile gebelik öncesi, gebelik ve emzirme döneminin tamamında aşı yapılması önerildi.

Sağlık Bakanlığı''nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Gebelikte inaktif ve mRNA aşısının uygulanmasına ilişkin veriler incelendiğinde gebelere aşı uygulaması tavsiye edilmektedir. Aşılar gebelik öncesinde ve gebeliğin başlangıcından itibaren her dönemde uygulanabilir."

BİRİNCİ DOZ YÜZDE 87.91

18 yaş ve üzeri nüfusun aşılanması verilerinde 1''inci doz Türkiye ortalaması yüzde 87,91, 2''nci doz ortalaması yüzde 74,81 olarak ölçüldü. Ayrıca, 1''inci dozda 54 milyon 565 bin 515, 2''nci dozda 46 milyon 435 bin 265 ve 3''üncü dozda 10 milyon 775 bin 920 olmak üzere toplam 112 milyon 666 bin 626 aşı uygulandı.

En az 2 doz aşı olmuş kişi oranının en yüksek olduğu iller; Kırklareli, Muğla, Ordu, Çanakkale, Amasya, Eskişehir, Edirne, Osmaniye, Balıkesir ve Burdur olurken, 2 doz aşı olmuş kişi oranının en az olduğu iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Muş, Mardin, Bitlis, Siirt, Bingöl, Ağrı ve Bayburt oldu