Prof. Esin Davutoğlu Şenol öldürülen-dayak yiyen doktorlar için anlamlı bir fotoğraf paylaştı: Anlayana saz anlamayana...

Prof. Esin Davutoğlu Şenol öldürülen-dayak yiyen doktorlar için anlamlı bir fotoğraf paylaştı: Anlayana saz anlamayana...
Sağlık çalışanlarına şiddet günden güne artarken konuyu takip eden sosyal medya kullanıcıları Twitter üzerinden paylaşımlar yaptı. Görselde elinde tüfeklerle yürüyen doktor önlüklü kişilerin hastayı kaybettiklerini hasta yakınlarına haber verme korkusu gözler önüne serildi.

Son günlerde artan doktorlara ve sağlık çalışanlara şiddet oldukça artış gösterdi. 

Konya Şehir Hastanesi''nde Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, Hacı Mehmet Akçay isimli hasta tarafından vurularak katledilmişti. Katil, cinayetten sonra aynı silahla intihar etmişti. Ekrem Karakaya''nın öldürülmesinden sonra Konya''da meslektaşları iş bırakma eylemi yapmış ve Türk Tabipleri Birliği ve Hekimsen 7 ve 8 Temmuz''da grev kararı aldı. 

Konya''daki bu olayın üzerinden günler geçmeden sağlıkçılara karşı şiddete bir yenisi daha eklenmiş, Sakarya''da bir hasta yakını hekimle tartışmıştı. Durumu gören ebe ve hemşire ise araya girmek istemiş, hasta yakını araya giren hemşire ve ebeyi de darp etmişti.

Tüm bunları yakından takip eden kişiler sosyal medyadan durumu ti''ye alarak şu fotoğrafı paylaştı.

Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, fotoğrafın üzerine şu açıklamaları yaptı: 

Hastayı kaybettiklerini yakınlarına söylemeye hazırlanan acil ekibi...

Sosyal medyada yapılan paylaşım çok sayıda beğeni ve paylaşım aldı. Sosyal medya kullanıcıları paylaşımın altına yorumlar yaptı. Üzüntüsünü dile getiren sosyal medya kullanıcıları doktorlara olan saygının tekrar geri kazanması gerektiği düşüncelerine ifadelerinde yer verdi.

İŞTE O PAYLAŞIM: 

İlgili Haberler