Şahan Gökbakar'dan 'Montrö' paylaşımı

Şahan Gökbakar'dan 'Montrö' paylaşımı
Ukrayna'nın Türkiye'den Çanakkale ve İstanbul Boğazları'nı Rus gemilerine kapatmasını istemesinin ardından Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin önemi yeniden gündeme geldi. Şahan Gökbakar da Montrö açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından dikkat çeken paylaşımlarda bulundu.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Rusya’nın dün başlattığı askeri operasyonun ardından, Türkiye’nin Boğazların Rusya’ya kapatılması yönündeki talebi değerlendireceğini söyledi.

Bugün Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile bir araya geldiğini belirten Bodnar, “Bize göre Montrö Anlaşması''nın 19''uncu maddesi uygulanmaya koyulmalı ki o maddeye göre savaşın bir tarafı olan devletin bu bağlamda boğazlardan geçmesine yasak konulmalı” diye konuştu.

"GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE SADIK KALINMALI"

Komedyen Şahan Gökbakar da Montrö açıklamaları sonrası sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. 

Atatürk''ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünün olduğu bir fotoğrafıyla Twitter hesabından paylaşım yapan Gökbakar, şu ifadeleri kullandı: 

"Montrö''ye güçlü bir şekilde sadık kalmalı ve Atatürk''ün bu sözünü hiç unutmamalıyız."

“YILLAR SÜRECEK BİR İNSANLIK DRAMI BAŞLIYOR”

Şahan Gökbakar, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına Twitter’daki şu paylaşımlarıyla tepki gösterdi: 

“İşte böyle bir yer dünya. Bir gün, bir tek adam "saldırdım sana" diyor ve ülkesinde kendi halinde yaşayan masum insanların hayatları boka dönüyor. Atıp tutan herkes izliyor, kınıyor ama sadece konuşuyor. Yalnız  kalıyorsun. Yıllar sürecek bir insanlık dramı daha başlıyor. Yazık”

“BU İŞGAL VE SAVAŞ ÜLKEMİZİ DE ÇOK KÖTÜ ETKİLEYECEK”

“Yanı başımızdaki bu işgal ve savaş, ülkemizi de çok kötü etkileyecek. Rusya açıkça yanında yer almayan herkese hesap kesecek. Buğdaydan tut, petrole birçok temel şeyi Rusya’dan ithal eden bir ülkeyiz. Bakalım nasıl etkileneceğiz hep beraber yaşayıp göreceğiz. Hakkımızda hayırlısı!"

İlgili Haberler