Sahte alkol 6 can daha aldı

Sahte alkol 6 can daha aldı
Yüksek vergi oranlardı vatandaşları merdiven altı üreteme zorlamaya devam ediyor. Ucuz olduğu için satılan alınan ve metilden yapılan içkiler 48 kişinin ölümüne neden oldu. 

Bile bile ölüm yudumluyorlar

Son 24 saatte farklı şehirlerde 6 kişi daha metil alkol nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece toplam 13 ilde sahte içki nedeniyle ölenlerin sayısı 48''e yükseldi.
En fazla can kaybının yaşandığı il ise İstanbul. 22 kişinin yaşamını yitirdiği kentte yoğun bakımda tedavi gören 16 kişinin hayati tehlikesi devam ediyor. 

Güvenlik güçlerinin, ölümlere neden olan sahte içki depolarına yönelik operasyonları da sürüyor. Son olarak İstanbul Büyükçekmece''de yapılan operasyonda 1,5 ton sahte alkol yakalandı. 2 kişi gözaltına alındı. Türkiye genelinde devam eden operasyonlarda ise gözaltına alınanların sayısı 100''e yaklaştı. 18 şüpheli ise tutuklandı.

EĞLENCE MEKANLARINA BASKIN

Beyoğlu''nda bulunan eğlence mekanlarına giren ekipler, belgeleri denetlerken, müşterileri kimlik kontrolünden geçirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak, Kumar Büro Amirliği ekipleri, Kadıköy, Fatih ve Beyoğlu''nda bulunan eğlence mekanlarına yönelik denetim yaptı. 
Türkiye''de son günlerde yaşanan sahte içki ölümleri nedeniyle artırılan denetimlerde eğlence mekanlarında sigara içilip içilmediği, iş yerlerinde satılan alkollü içeceklerin bandrolleri, bulundurulması gereken evraklar tek tek kontrol edilirken, müşterilere yönelik olarak da Genel Bilgi Taraması (GBT) yapıldı.