Sait Dinçer kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Sait Dinçer kimdir? Kaç yaşında? Nereli?
Resmi Gazete'de, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan karara göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer görevinden alındı. Sait Dinçeri’n kim olduğu merak ediliyor. Peki Sait Dinçer kimdir?

Sait Dinçer 1968 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezunu olan Dinçer daha sonra aynı üniversitenin İşletme Mühendisliği bölümünde ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İstatistik bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yöneylem Araştırması üzerine Doktorasını aldı.

Son olarak Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yöneylem Araştırması üzerine Doktorasını aldı.

1992 yılında Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2019 yılından itibaren Profesör olarak devam etmektedir.

Marmara Üniversitesi Ekonometri Bölümü''nde öğretim üyesi olarak görev yapan 53 yaşındaki Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) başkanlığına 2 Mart 2021 yılında atandı. 28 Ocak 2022 yılında görevden alındı.

İlgili Haberler