Bir skandal daha. Sağlık çalışanlarına şiddet bitmek bilmiyor

Bir skandal daha. Sağlık çalışanlarına şiddet bitmek bilmiyor
Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hekimle tartışan hasta yakını, araya girmeye çalışan ebe ve hemşireyi darbetti.

Son dönemlerde artan sağlıkçılara karşı şiddete bir yenisi daha eklendi. Sakarya''da bir hasta yakını hekimle tartışmaya başladı. Durumu gören ebe ve hemşire ise araya girmek istedi. Ancak hasta yakını araya giren hemşire ve ebeyi darp etti.

Olay üzerine tartışmayı durdurmak içi gelen güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle olay sona erdi. Darp edilen sağlık çalışanları ise saldırgan hasta yakınından şikayetçi oldu. Hastaneye gelen polis ekipleri saldırgan hasta yakınını ve sağlık çalışanlarını karakola götürdü. Burada hemşire, ebe ve hasta yakınının ifadeleri alındı.

"SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü, ebe ve hemşirenin darbedilmesini kınadı. Son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiili şiddet olaylarının yaşanmasının üzülerek takip edildiği vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Son olarak bugün SEAH Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniğimizde iki sağlık çalışanımızın darbedilmesini de esefle kınıyoruz. İşi insanlara şifa dağıtmak olan hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet eylemlerinin sonuna kadar takipçisiyiz." 

DOKTORU TEHDİT ETTİĞİ İDDİA EDİLEN KİŞİ

Öte yandan, Sakarya''da görevli ortopedi doktorunu sosyal medya üzerinden tehdit ettiği öne sürülen kişinin de polis ekiplerince ifadesi alındı.

KARDİYOLOJİ UZMANI EKREM KARAKAYA DA ÖLDÜRÜLÜMÜŞTÜ

Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022 tarihinde görev yaptığı Konya Şehir Hastanesinde bir poliklinikte tedavi gören hasta Hacı Mehmet Akçay ile Doktor Ekrem Karakaya arasında çıkan tartışmada silahla vurularak ağır yaralandı. 

Müşahede altına alınan Doktor Ekrem Karakaya, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İlgili Haberler