Salih Cenap Çevli: “Testi negatif çıkan Korona virüs hastaları var”

Salih Cenap Çevli: “Testi negatif çıkan Korona virüs hastaları var”
Korona virüs tespitinde birçok yöntem uygulanmakla beraber Korona virüs belirtileri gösteren vatandaşlar ise korona virüs için hangi testi yaptırmalıyım? Korona virüs için hangi testler daha güvenli? sorularının cevaplarını arıyor. Korona virüs testleri negatif çıkan birçok hastaya BT testleriyle korona tespiti konulduğunu dikkat çeken Op. Dr. Salih Cenap Çevli, BT’nin önemine vurgu yaptı.

Tüm dünyada etkili olan korona virüs salgını sonrası hastalığın teşhisinde uygulanan korona virüs testleri tartışılmaya devam ediyor. Hastalığın teşhisinde hızlı tanı kitleri uygulandığı gibi laboratuvar kan testleri, BT (Bilgisayarlı Tomografi) gibi tespit yöntemleri kullanılmakta. Korona virüs belirtileri gösteren vatandaşlar ise korona virüs için hangi testi yaptırmalıyım? Korona virüs için hangi testler daha güvenli? sorularının cevaplarını arıyor.

Korona virüs testleriyle ilgili uyarılarda bulunan Operatör Doktor Salih Cenap Çevli, korona testi negatif çıkan bir çok vaka da BT (Bilgisayarlı Tomografi) testleriyle korona tespiti yapıldığına dikkat çekti.

Çevli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda birçok vakanın BT yöntemi ile tespit edildiğini belirtti. İşte o paylaşımlardan bazıları:

bt-testi.JPG7e79c6c9-d677-47ef-8f5f-068f3e5b7929.jpgkorona-testi.JPG