Salih Müslim serbest bırakıldı

Salih Müslim serbest bırakıldı
Çekya’da yakalanan terörist başı Salih Müslim ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kararın ardından küstah bir açıklamada bulunan Müslim, "Türkiye'nin yakalama kararını biliyordum ama ciddiye almadım" dedi.

Türkiye Prag'da gözaltına alınan PYD'nin eski Eş Başkanı Salih Müslüm'ün iadesi için resmi başvurusunu yaptı. Müslüm'ün geçici olarak tutuklanması da talep edildi.

Pazar günü gözaltına alınan Müslüm hakim karşısına çıkarıldı. Geniş güvenlik önlemleri arasında mahkemeye getirilen PYD eski Eşbaşkanı Salih Müslüm ilk duruşmada mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Müslim'in avukatı mahkeme sürerken terörist başının serbest bırakıldığını duyurdu.

Türkiye'de hakkında üç ayrı suçtan yakalama kararı olan Müslüm hakkındaki dosyalar Adalet Bakanlığı tarafından Çekya'ya gönderilmişti.

FİNLANDİYA VATANDAŞI

Türkiye'nin iade talebine rağmen Müslüm'ün oturma iznine sahip olduğu Finlandiya'ya gönderilebileceği de konuşuluyordu. Salih Müslüm'ün "siyasi suçlu" olarak değerlendirilebileceği ve Türkiye vatandaşı olmadığı için Ankara'nın iade talebinin reddedilebileceği söyleniyordu. 

Finlandiya'da oturma izni bulunan Müslüm'ün bu ülkeye ya da başka bir Avrupa ülkesine gönderilebileceği iddia ediliyordu.

AVRUPA'DAN ÇIKAMAYACAK

Mahkeme'nin Salih Müslim'i AB sınırlarından çıkmaması ve duruşmalara katılması şartıyla serbest bıraktğı açıklandı.

KÜSTAH AÇIKLAMA

Kararın ardından Reuters'e konuşan terörist ele başı Müslim küstahça konuştu. Terör örgütünün ele başı, “Türkiye’nin hakkımdaki yakalama kararını biliyordum ama ciddiye almadım” dedi.

İlgili Haberler