Şampiyon Galatasaray!

Kim ne derse desin Galatasaray, en yakın rakibi Fenerbahçe’ye 9, Trabzon’a 21 ve Beşiktaş’a tam 22 puan fark atarak, futbolumuzun yeni icadı Süper Final öncesindeki normal ligi şampiyon olarak kapatmıştır. Üstelik bunu kötü performansıyla tarihe geçen bir sezondan sonra yeniden kurduğu bir ekiple başarmıştır. Başarmıştır çünkü Galatasaray kalesinde en az gol gören, orta sahada en çok isabetli pas yapan ve sezonun en çok gol atan takımıdır.
Ve sarı kırmızılılar sonucu merakla beklenen Süper Lig serisine de dün gece Beşiktaş galibiyetiyle başladı. Sezon içinde hoca, başkan ve Portekizli yıldızlar sorunu yaşayan Beşiktaş’ın baskısını geçiştirdikten sonra oyunun hakimiyetini ele geçiren sarı kırmızılılar, bu sezon sıkca gördüğümüz görüntüsüne döndü. Topa daha çok sahip olan, rakip üstünde baskı kuran, onların oyun kurmasına izin vermeyen Galatasaray, Melo’nun gol ile rahatladı ve Aydın’ın golüyle de galibiyetini ilan etti. Evsahibi ekipte çok şey beklenen Fernandes ve Quresma’nın etkisiz futbolu Beşiktaş baskısının meyva vermesini engelledi.
Galatasaray dün gece son yıllarda İnönü’de geçmediği rakibini 2 golle geçerken, eski sistemde kazandığı şampiyonluğu, bu uydurma 6 haftalık final serisinde bırakmaya niyeti olmadığını bir kez daha gösterdi.

Yazarın Diğer Yazıları