Beşiktaş Avrupa sonuncusu oldu!

Beşiktaş Avrupa sonuncusu oldu!
Avrupa'nın 8 liginde 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamlayan kulüplerinin ele alındığı listede Beşiktaş'ın zararı dudak uçuklattı.

KPMG Football Benchmark her yıl düzenli olarak yayımladığı "Avrupa''nın Şampiyonları" dosyasında bu sezon Beşiktaş''a da yer verdi.

Skorer''in haberine göre; KPMG Football Benchmark''ın Avrupa''nın 8 liginde 2020-2021 sezonunu şampiyon tamamlayan kulüplerinin ele alındığı listedesinde Beşiktaş son sırada yer aldı.

İşte o rakamlar...

Araştırmada Avrupa’nın 8 liginde 2020-21 sezonunu şampiyon tamamlayan kulüplerin maddi durumları ele alındı. Beşiktaş listede son sırada yer buldu.

GELİRİ YÜZDE 21 AZALDI

İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, Fransa, İspanya, Portekiz ve Türkiye’nin şampiyonları incelendi. Siyah-beyazlıların bir önceki sezona göre gelirinin yüzde 21 azaldığı ve 59 milyon euro olduğu kaydedildi.

EN BÜYÜK GELİR YAYINDAN GELDİ

Reklam, yayın, maç günü ve tüm operasyonlardan gelen kazançlar göz önüne alınarak bir araştırma yapıldı. Beşiktaş’ın en büyük gelir kalemi 27 milyon euroyla yayın geliri olurken, pandeminin etkisiyle maç günü gelirinin 3.9 milyon euroya kadar düştüğü gösterildi.

ZARAR 44 MİLYON AVRO

Öte yandan transfer harcamalarında da Beşiktaş’ın 2018-2022 arasında net harcamasının 15 milyon euro olduğu belirtildi. 2020-21 sezonunda da vergiler dahil edildiğinde siyah-beyazlıların zararının 44 milyon euroya ulaştığı saptandı.