Şampiyonluk yarışı kızıştı!

Şampiyonluk yarışı kızıştı!
Galatasaray’ın Beşiktaş’ı 2-0 yendiği derbi mücadelesi sonrası şampiyonluk yarışı kızıştı. Ligin kaderini ise Galatasaray-Başakşehir maçı belirleyecek.

Galatasaray şampiyonluk ateşini yeniden yaktı… Ligin bitimine 3 hafta kala Sivas deplasmanında 2 puan daha bırakan Başakşehir ile farkı eriten sarı kırmızılılar Beşiktaş karşısında 3 puanı 2 golle alarak haftalar sonra liderlik koltuğunu ele geçirdi.

Şampiyonluk yolunda hayati önem taşıyan Beşiktaş derbisinde seyircisi önünde Beşiktaş’ı deviren sarı kırmızılılar ligin bitimine 3 hafta kala puanını 63’e çıkararak averajla zirveye yükseldi. 5 haftalık çıkışıyla şampiyonluk potasına giren Beşiktaş, Galatasaray deplasmanından eli boş döndü ve 59 puanla 3.sırada kaldı.

KADER MAÇI GALATASARAY-BAŞAKŞEHİR…

Haftaya Ankaragücü ile karşılaşacak Medipol Başakşehir haftayı 63 puanla 2.sırada tamamladı. Ligin kaderini 33.haftada oynanacak Galatasaray Medipol Başakşehir maçı belirleyecek.

Sezonun ilk yarısında 0-0 biten bu maçı kazanan başka bir kayıp yaşanmaması halinde büyük ihtimalle şampiyonluk ipini göğüsleyecek. Mücadelenin berabere bitmesi halinde ise Galatasaray genel averajda önde olduğu için kayıpsız giderse kupanın sahibi olacak.