Şampiyonlukta son tango! İşte tarihi gece öncesi şampiyonluk senaryoları. Genel averaja göre takımlar kaç farkla kazanmalı

Şampiyonlukta son tango! İşte tarihi gece öncesi şampiyonluk senaryoları. Genel averaja göre takımlar kaç farkla kazanmalı
Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanacak maçlarla birlikte şampiyon belli olacak. Ligde 81 konumla lider bulunan Beşiktaş, saat 20.30'da Göztepe ile deplasmanda karşılaşacakken, aynı saatte Galatasaray, kendi evinde Yeni Malatyaspor'u konuk edecek. İki takımın da puanları eşit olduğu için mutlu sona ulaşacak takımı genel averaj belirleyecek.

NTV Spor''da yer alan habere göre, Spor Toto Süper Lig heyecanı, bugün dev final maçlarına sahne olacak. Beşiktaş, 81 puanla lider konumda bulunurken, Galatasaray 81 puanla ikinci sırada yer alıyor. Üçüncü sıradaki Fenerbahçe ise rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

SON HAFTAYA BEŞİKTAŞ 2 GOL ÖNDE GİRDİ

Beşiktaş son haftaya +44, Galatasaray ise +42 averajla girdi. 81 puanla lider durumda bulunan siyah beyazlılar, bu akşam Göztepe ile deplasmanda karşılaşacak. Aynı puandaki Galatasaray ise Yeni Malatyaspor''u konuk edecek. 79 puandaki Fenerbahçe ise Kayserispor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

İŞTE ŞAMPİYONLUK İHTİMALLERİ:

- Süper Lig’de averajla lider durumda bulunan Beşiktaş, Göztepe maçından puan alması ve Galatasaray’ın da Helenex Yeni Malatyaspor’a puan kaybetmesi halinde şampiyonluk ipini göğüsleyecek.

- Beşiktaş’ın Göztepe’yi tek farkla yenmesi ve Galatasaray’ın Yeni Malatyaspor’u 4’den az farkla mağlup etmesi durumunda da şampiyonluk sevincini, genel averajda rakibine üstün olan siyah-beyazlılar yaşayacak.

- Beşiktaş ile Galatasaray’ın yenilmesi ve Fenerbahçe’nin de puan kaybetmesi halinde yine gülen taraf averajla siyah-beyazlılar olacak.

- Ligde averajla ikinci sırada yer alan Galatasaray, Yeni Malatyaspor’u yenmesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmesi durumunda şampiyonluğa ulaşacak.

- Galatasaray’ın berabere kalması ve Beşiktaş’ın maçını yitirmesi halinde yine sarı-kırmızılılar kupayı müzesine götürecek.

- Galatasaray’ın maçını en az 4 farkla kazanması ve Beşiktaş’ın 1 farkla rakibine üstünlük kurması halinde de sarı-kırmızılılar kupaya uzanacak.

- Fenerbahçe için ise tek şampiyonluk ihtimali bulunuyor. Olası puan eşitliklerinde averajla rakiplerinin gerisinde kalacak sarı-lacivertli takım maçını kazanıp, Beşiktaş ve Galatasaray’ın yenilmesi halinde kupayı kaldıracak.

FENERBAHÇE NASIL ŞAMPİYON OLUR?

Fenerbahçe''nin şampiyon olabilmesi için son haftada Beşiktaş ve Galatasaray''ın yenilip, Fenerbahçe''nin Kayserispor''u deplasmanda yenmesi gerekiyor.

GÖZLER 20.30''DA

Artık tüm Türkiye santra saatini bekliyor. 20.30''da başlayacak maçların ardından, 2020/2021 sezonunun şampiyonu belli olacak.

İlgili Haberler