Samsun’dan Gazze’ye Sahra Hastanesi

Samsun’dan Gazze’ye Sahra Hastanesi
Samsun İl Sağlık Müdürlüğü, Gazze’deki insanlık dramına duyarsız kalmadı.

Müdürlük, sahra hastanesi ve tıbbi malzeme göndererek Filistin halkına destek oldu.

“Gazze’ye Yönelik Sağlık Yardımı Çalışmaları Devam Ediyor”

Sahra hastanesi ve tıbbi malzeme, Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen noktaya ulaştırılmak üzere Samsun’dan yola çıktı. Sahra hastaneleri, Gazze ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı’ndan geçerek Filistin’e ulaşacak. Konteynerlerin içerisinde bir hastanede bulunan neredeyse tüm malzemeler yer alıyor.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, gönderilen sağlık yardımı ve yürütülen çalışma hakkında bilgi verdi. Uras, “Gazze’de maalesef bir insanlık dramı yaşanmaktadır. Bombalar altında hayatta kalma mücadelesi veren kardeşlerimiz, her geçen gün azalan sağlık imkanlarıyla daha zor günlere ilerlemektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sürdürülen barış ve yardım çabaları kapsamında, Sağlık Bakanlığımız koordinasyonunda Gazze’ye yönelik sağlık yardımı çalışmaları devam etmektedir.” dedi.

Uras, ayrıca Samsun İl Sağlık Müdürlüğü UMKE envanterinde bulunan sahra hastanesini ve gerekli tıbbi malzeme ve ekipmanları bölgeye ulaştırmak üzere yola çıkardıklarını söyledi. Uras, “Samsun UMKE olarak geçtiğimiz yıllarda çeşitli afetler ve askeri operasyon bölgesi görevlerinde şartlar ne kadar zorlu olursa olsun 290 gönüllümüzle yer aldık ve yardım ihtiyacı olanların yanında olduk. Bu noktada da Samsun İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan tüm sağlık çalışanlarımızla her zaman Filistin’deki kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ve Sağlık Bakanlığımız tarafından bu anlamda verilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu belirtmek isterim.” diye konuştu.

Sahra Hastanesinin Özellikleri

Sahra hastanesi, 50 yatak kapasiteli bir mobil sağlık ünitesidir. Hastanede acil servis ünitesi, laboratuvar ve görüntüleme ünitesi, ameliyathane, ilk yardım odaları, yoğun bakım üniteleri, doğum ünitesi, röntgen cihazları ve çeşitli tıbbi malzemeler bulunmaktadır. Hastane, her türlü acil duruma müdahale edebilecek donanıma sahiptir.

aw059733-01.jpg

aw059733-02.jpg

aw059733-03.jpg