Samsung Galaxy A’nın tanıtım tarihi belli oldu!

Samsung Galaxy A’nın tanıtım tarihi belli oldu!
Samsung, orta sınıf akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. A serisinin tanıtım etkinliğinin tarihi belli oldu.

Galaxy A73 ve A53’ün bilinen teknik özellikleri

ShiftDelete''de yer alan bilgilere göre; Samsung, geçtiğimiz ay akıllı telefon dünyasında adından söz ettirmeye devam ediyor. Teknoloji devi, geçtiğimiz ay amiral gemisi telefonu Galaxy S22 serisini piyasaya sürmüştü. Oldukça iyi geri dönüşler alan şirket, çok ara vermeden orta sınıf telefonlarını da tanıtmak istiyor. Samsung, Galaxy A Etkinliği’nin tarihini açıkladı.

Galaxy A Etkinliği, 17 Mart’ta yapılacak

Galaxy A serisindeki modeller ile dünyanın en çok satan telefonları listesinde sıklıkla karşımıza çıkan Samsung, serideki yeni modellerin tanıtılacağı etkinlik için resmi davetiyelerini göndermeye başladı. Buna göre Galaxy A Etkinliği, 17 Mart günü gerçekleştirilecek. Etkinlikte Galaxy A73 ve A53 akıllı telefonlarının tanıtılması bekleniyor.

Samsung, etkinlikte piyasaya süreceği akıllı telefonlarla ilgili henüz bir açıklama yapmadı. Ancak önceden elde edilen sızıntı bilgilere göre teknoloji devi, Galaxy A73 ve A53 akıllı telefonlarının her ikisini de 5G özellikli olarak piyasaya sürecek. Samsung, daha önce seri ile ilgili bir afiş yayınlamıştı. Afiş, hızlı şarj ve suya dayanıklılık iddialarını güçlendiren bir tasarımla yayınlanmıştı.

Galaxy A73 ve A53’ün bilinen teknik özellikleri

Daha önceden elde edilen bilgilere göre Galaxy A73, gücünü 8nm üretim sürecinden geçen Snapdragon 750G işlemcisinden alacak. Samsung’un harika kamera fikriyle yola çıktığı 108 Megapiksel ana kameraya sahip olacak akıllı telefon, 6.7 inç FullHD+ AMOLED ekranla piyasaya sürülecek. Pil kısmında 33W hızlı şarj ile desteklenen 5.000 mAh’lik batarya bulunuyor. 8GB RAM ve 128GB dahili depolamaya sahip ürün, Android 12 ile kutudan çıkacak.

Galaxy A53, Exynos 1280 işlemcisinden güç alacak. Ön kısımda 32 megapiksel öz çekim kamerası bulunan akıllı telefon, arka tarafta OIS destekli 64 Megapiksel ana kamera, 12 Megapiksel ultra geniş açı, 5 Megapiksel makro ve 5 Megapiksel derinlik sensöründen oluşan dörtlü kamera kurulumu ile piyasaya sürülecek. 25W şarj hızlarını destekleyen 5.000 mAh’lik pil ile çıkacak akıllı telefon, 6.5 inç Full HD+ çözünürlüklü 120 Hz tazeleme hızı sunan Super AMOLED panelle gelecek.