Sanal alemde etkili önlemler geliyor! Soylu, trolleri ekmeğinden edecek

Sanal alemde etkili önlemler geliyor! Soylu, trolleri ekmeğinden edecek
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çocuklarımızı, gençlerimizi siber suçlardan, tehlikelerden korumak için 'Siberay' denilen yeni bir program başlatılıyor. Siber devriyelerle çocuklarımıza ve gençlerimize musallat olanlara gerekli cevabı verecekler." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal D televizyonunda canlı yayına katılarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları cevapladı.

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE

Soylu, siber suçlarla mücadele kapsamında yapılacak yeni çalışmalara ilişkin soru üzerine, hakaret, kumar, bahis oyunları, terör, çocuk istismarı, yasa dışı silah satışı, tarihi eser kaçakçılığı, bilişim suçlarıyla mücadelede çok başarılı bir süreç oluşturduklarını söyledi.

Siber devriyelerin sanal alemde sergilediği başarılı performansa işaret eden Soylu, "Bir yenilikten daha bahsedeceğim; bizim Kızılayımız, Yeşilayımız var. Onların her birinin çok önemli etkinlikleri var. Şimdi Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımız içinde 'Siberay' diye bir programı başlatıyoruz. Özellikle çocuklarımızı, gençlerimizi siber suçlardan, tehlikelerden korumak için 'Siberay' denilen yeni bir program başlatılıyor. Siber devriyelerle çocuklarımıza ve gençlerimize musallat olanlara gerekli cevabı verecekler." diye konuştu.

Soylu, vatandaşların sanal alemde hakaret, iftira, dolandırılma gibi olaylarla karşı karşıya kalıp 112, 155 ve 156'yı aramaları durumunda bunu bulamama ihtimallerinin söz konusu olmadığını vurgulayarak, yurt dışında da çok etkin bir takip süreci yürüttüklerini söyledi.

"SADECE SALGIN DÖNEMİNDE 12 BİNİN ÜZERİNDE HESAP BELİRLEDİK"

Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece salgın döneminde provoke, manipüle edici, milletimizi endişeye sevk eden 12 binin üzerinde hesap belirledik. Bunların önemli bir bölümü yurt dışında, yüzde 60'ın üzerinde FETÖ, yüzde 20'nin üzerinde de PKK hesapları.

Yani aslında bir terörle de sanal alemde karşı karşıyayız. Bunun bilinci içinde hareket ediyoruz. Vatandaşımızı nasıl sokaktaki kapkaçtan, terörden, asayiş suçlarından korumak için mücadele ediyorsak aynı şekilde sanal alemde de tüm birimlerimizle, BTK, savcılıklar, hakimlikler dahil olmak üzere ortak mücadeleyi sergiliyoruz."

Soylu, bu konuda dünyanın birçok ülkesine ders verdiklerini, ABD'de FBI ve CIA nezdinde önemli bir noktaya geldiklerini söyledi.

İlgili Haberler