Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu: Uzaya gidecek ilk Türk astronot için açıklama yapıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu: Uzaya gidecek ilk Türk astronot için açıklama yapıldı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank katılmış olduğu Saklıkent-Antalya Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde konuşma yaptı. Varank uzaya çıkacak olan Türk astronot için seçme çalışmaların devam ettiğini ve bu yılın sonunda şanslı kişiyi açıklayacaklarını söyledi.

Saklıkent-Antalya Gökyüzü Gözlem Şenliği’nin açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank uzaya gidecek ilk Türk astronotla ilgili açıklamalarda bulundu.

Varank, uzaya gönderilecek ilk Türk vatandaşının seçmelerinin devam ettiğini açıkladı.

Titizlikle üzerinde durulduğu söylenen milli uzay programına hız kesmeden devam edildiğini belirten Mustafa Varank, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gönderilecek ilk Türk’le ilgili seçim sürecini şöyle anlattı:

BU SENE BİTMEDEN AÇIKLAYACAĞIZ

Milli gözlem uydumuzu inşallah 2023 yılı başında yörüngesine fırlatacağız. Seçilecek bir Türk vatandaşını bilimsel faaliyetler gerçekleştirmek üzere 10 günlüğüne Uluslararası Uzay İstasyonu’na göndereceğiz.

Buradaki seçim süreci büyük titizlikle devam ediyor ve bu topluluk içerisinde oraya canla başla gitmek isteyen gönüllüler var. Bakalım ülkemizi gururla Uluslararası Uzay İstasyonu’nda kim temsil edecek, bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’na ilk kim taşıyacak, biz de heyecanla bu süreçleri takip ediyoruz.

İnşallah bu sene bitmeden uzaya gidecek ilk vatandaşımızı da kamuoyuyla paylaşmış olacağız.

GENÇLİĞİN ELİNE KALAŞNİKOF DEĞİL TELESKOP VERİYORUZ

Van’da terör örgütünün dağda eleman yetiştirmek için kullandığı yerde gökyüzü gözlem etkinliği düzenlediklerini söyleyen Varank, "Birileri gençliğin eline kalaşnikoflar verip, onları dağa ölüme gönderirken, biz çocuklarımızın ellerine teleskoplar vererek onları uzaya ve bilime yönlendiriyoruz. Biliyorum ki bu sözlerim birilerini oldukça rahatsız ediyor. Ama ben bu gerçeği her yerde söylemeye, haykırmaya devam edeceğim. Çünkü biz terörün kökünü kazıdığımız gibi, her yerden terörün bütün izlerini de silip atacağız. O bölgeler artık kan ve gözyaşıyla değil, bilim ve teknolojiyle anılacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler