CHP'nin kapatılması için düğmeye mi basıldı. Devlet Bahçeli ve Mehmet Barlas'ın gizemli cümleleri

CHP'nin kapatılması için düğmeye mi basıldı. Devlet Bahçeli ve Mehmet Barlas'ın gizemli cümleleri
Gazeteci Asena Özkan, Sabah yazarı Mehmet Barlas ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin CHP’ye yönelik söylemlerinin benzerliğine dikkat çekti.

Gazeteci Asena Özkan, Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas’ın "Bir bakarsınız CHP kapatılmış" sözleri ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "CHP''nin Türkiye''nin geleceğinde olması artık imkansızdır" açıklamalarının aynı güne denk gelmesine dikkat çekti.

Şöyle ki Barlas, bugün yayınlanan köşesinde, "Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu''nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir. Unutmayalım ki bu durum Türkiye''de ne ilktir ne de son olur. Son Anayasa değişikliğine kadar Anayasa Mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu?" ifadelerini kullanmıştı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şu ifadeleri kullandı:

“CHP, milli iradeyle yollarını bir daha kavuşmamak üzere ayırmıştır.
Yabancılardan medet uman bir siyaset acizliğinin Türkiye’nin geleceğinde olması artık imkansızdır. CHP''ye gönül veren kardeşlerim ya Kılıçdaroğlu ve dar kadrosundan derhal kurtulacak ya da partilerinin siyaset çöplüğüne gitmesini hüzünle izleyecektir.
Kılıçdaroğlu bir çuval inciri berbat etmiştir. Artık suyu ısınmış, miadını dolmuştur.
Zillet ittifakının dikişleri sökülmüştür. Kılıçdaroğlu, tarihten de mi ders almadın?
Nasıl bir hüsrandasın, nasıl bir tüneldesin?”

Özkan, bu iki açıklamanın benzerliğine dikkat çekerken Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

"Mehmet Barlas''ın "Bir bakarsınız CHP kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir" görüşüyle Devlet Bahçeli''nin "CHP''nin Türkiye''nin geleceğinde olması artık imkansızdır" açıklamasının aynı güne denk gelmesi ne kadar da ilginç!"

 

İlgili Haberler