Saray'ın iktidarda kalma planı canlı yayında açıklandı. Erdoğan bütün umudunu ona bağladı

Saray'ın iktidarda kalma planı canlı yayında açıklandı. Erdoğan bütün umudunu ona bağladı
Gazeteci yazar Fatih Ergin, Saray’ın iktidarda kalmak için yeşeren son umutlarını canlı yayında açıkladı. Ergin, Ankara kulislerine dayandırdığı iddiasında iktidarın umutlarını Putin’e bağladığını belirtti.

Yeniçağ TV’de Kübra Çelebi’nin sunduğu 25. Saat programında açıklamalarda bulunan gazeteci yazar Fatih Ergin, kulislerden gelen bilgileri açıkladı.

Ergin, “İktidar, seçim her ne şekilde yapılacak olursa olsun, yani vaktinde de yapılsa, erken seçim ya da baskın seçim de olsa, umudunu şu an Putin’e bağlamış durumda.” dedi.
Saray’ın Putin ve Zelenskiy’nin İstanbul’da bir araya getirilmesinin çok iyi bir seçim fırsatı olabileceğini düşündüğünü ifade eden Ergin, sözlerini şu şekilde sürdürdü; Erdoğan üzerinden bölgesel ve küresel aktör algısı yaratma düşüncesi var burada. Böyle bir çaba ve arzu var iktidar kanadında.

Eğer iktidar Putin ve Zelenskiy’i İstanbul’da bir araya getirebilirse küresel lider Erdoğan metaforu üzerinden en uygun seçim zeminin oluşacağına inanıyor.  Seçim ne zaman yapılacağının belirlemesinde bu süreç etkili olacak.  AKP kulislerinde baskın kanaat bu şu an.”

Kübra Çelebi’nin “Seçim yasası değişti ve bu değişikliklerin yürürlüğe girmesi için bir yıl geçmesi gerekiyor. Buna rağmen bir erken ya da baskın seçim olur mu?” sorusunu ise şekilde yanıtladı; Ankara’da seçimlerin vaktinde olma ihtimali yok gibi bir hava var.

Seçim yasasında yapılan değişiklikle seçimlerin vaktinde yapılacağı algısı oluşmuştu. Çünkü  dediğin gibi en az 1 yıl önceden yürürlüğe girme kuralı nedeniyle. Bu hava Ankara dağıldı ve yerini bu değişikliğin muhalefeti ters köşe yapma, muhalefeti seçim noktasında gafil avlama hamlesi olduğuna yönelik bir anlayış giderek güçleniyor. Erdoğan seçimi kazanacağı bir zemin ve havanın oluştuğunu görsün son seçim yasası değişikliğini gözü görmez ve anında seçime gider.” 

İlgili Haberler