Satışlar sürüyor! Dün Şahenk bugün Ülker

Satışlar sürüyor! Dün Şahenk bugün Ülker
Doğuş Grubu’nun patronu Ferit Şahenk’in, Marmaris'teki 5 yıldızlı otelinin satışı için görüşmelere başlamasından bir gün sonra, Murat Ülker’in sahibi olduğu Yıldız Holding bünyesindeki Godiva’nın bazı operasyonlarının satıldığı açıklandı.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Türkiye’nin önemli holdinglerine bağlı şirketlerin satışı sürüyor. Doğuş Grubu'nun patronu Ferit Şahenk’in, Marmaris'teki 5 yıldızlı oteli D-Resort Grand Azur'u satmak için görüşmelere başladığı duyurulmuştu. Bu haberin bir gün ardından bir satış haberi de Yıldız Holding’ten geldi. Murat Ülker’in sahibi olduğu Yıldız Holding, Godiva'nın Belçika fabrikası, Japonya, Güney Kore ve Avustralya'daki perakende ve dağıtım operasyonları ile Yeni Zelanda'da pazar geliştirme haklarını MBK Partners'a sattı.

AKTÜL'DEKİ PAY TOPBAŞ AİLESİNE SATILDI

zamanlarda şirket iştiraklerinin satışı ile gündeme gelen Yıldız Holding, önde gelen hijyen kağıt üreticilerinden Aktül'deki yüzde 33'lük payını, diğer ortağı olan Topbaş Ailesi, BİM ve Tahir Pazarlama almıştı. Doğuş Grubu ise son dönemde, Garanti Bankası'ndaki yüzde 9.95'lik payını İspanyol ortağı BBVA'ya, 2016'da 180 milyon euroya satın aldığı İspanya'nın başkenti Madrid'deki lüks otel Villa Magna'yı MeksikalI RLH Properties'e satmıştı.

ŞAHENK AİLESİ KREDİ İÇİN TEMİNAT GÖSTERMİŞTİ

Son dönemde sahip olduğu mal varlıkları ve şirketlerini satma kararıyla gündeme gelen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ise geçtiğimiz yıl, 2.3 milyar Avro tutarındaki kredileri için, Şahenk Ailesi’nin imzalarını teminat gösterdiklerini belirtmişti.