Saygı yoktu sevgi de kalmadı

FOX TV'nin Çalar Saati'nde ikinci bölüme öyle bir giriş yapıldı ki şaşırdım. Bakanların korumaları gazetecilere nasıl davranıyorlar tek tek gösterildi. Hele Tarım Bakanı'nın uzun saçlı bir koruması neredeyse bir bayan gazeteciyi de dövecekti.

Bunlar kime bağlı? Kimden emir alıyorlar?.. Merak ediyorum; hala görevlerini sürdürmeleri tuhaf değil mi?..

Bu arada, "Diplomasiden söz ediyoruz ama esas diplomasi bize gerekli" diyen kişiyi çoğunuz tanımaz ama ben ondan bahsetmek istiyorum:

Abdurrahman Bilgiç.

Eskiden MİT'in önemli isimlerindendi şimdiki titrine baktım; DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı olmuş.

Bilgiç, "Diplomasi dilini kaybettik" diyenlerin de ilkiydi. Hala centilmen, hala kafası çalışıyor. Uyarılarında da çok haklı.

Doğrusu FOX ekibi bunları iyi toparlamış. Bu, koruma mı diyelim, polis mi diyelim genelde saçları arkadan bağlı olanları, gazetecilere yönelik bu davranışlarını sürdürmekten vazgeçmiyor. Bunları görünce herhalde bu  "koruma"lara özenip Soma'da bir maden işçisini tekmeleyen Başbakanlık Müşaviri'ni de hatırlamadan edemedim.

Yumuşadı mı?

Önceki gün bir sürpriz görüşmeye tanık olduk. Baktık, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edildi. Tam 1 saat konuştular. Gerekli açıklamayı da Saray yaptı. Yavaş'tan pek ses çıkmadı.

Cumhurbaşkanı'nda bir yumuşama mı farkediliyor, yoksa bana mı öyle geliyor?

Ben bu satırları yazarken MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'un fındık üreticilerinin sıkıntılarını aktarmak üzere Cumhurbaşkanı'na ulaşıp ulaşmadığına dair bir haber yoktu. Erdoğan'ın en büyük destekçisi Bahçeli'ye rağmen Enginyurt'a bu fırsatı tanıması pek akla mantığa yakın görünmüyor.

Fransa'nın burnu

Yunanistan'ı bize karşı kışkırtan Fransa, burnunun büyüklüğü ile dikkat çeken eski cumhurbaşkanları Charles de Gaulle'nin adını verdiği uçak gemisiyle burnunu Doğu Akdeniz'e sokmaya hazırlanıyor. Kıbrıs'a defalarca gittim. Her seferinde aklıma gelen, İskenderun Körfezi'ne doğru anavatan Türkiye'ye uzanan Karpaz burnu olurdu. Magosa açıklarında petrol kokusu alınca Fransa'nın iştahı kabarmış olacak ki bu gemisini  bölgeye göndermeye hazırlanıyor. Burnumuzun dibine kadar gelecek olan Charles de Gaulle'in içinin askeri teçhizat, üstünün de Mirage savaş uçaklarıyla dolu olacağı şüphesiz.

Şimdiden hazırlığımızı yapıp, Fransa'nın bölgemize burnunu sokmasına fırsat vermemeliyiz.

Papa'nın çıkışı

Akdeniz'de gerilim tırmanırken bu kadar hay huy içinde tek itidal çağrısı Katolik dünyasının lideri Papa'dan geldi. Bu arada Japon Başbakanı'nın istifasından da söz edeyim. Adam kürsüye çıktı ve "Sağlık sorunlarım görevimi yerine getirmeme engel oluyor" diyerek 1 dakikada istifa ediverdi. Makamından önce ülkesini düşünerek böyle bir karar alması gerçekten takdire şayan.

KUTU

Bir fıkra, bir yorum

 

Adam sıkı pokerci... Köpeği de öğrenmiş, bu işten müthiş anlıyor...

Seyredenler diyor ki;

-İtini niye yanına almıyorsun?..

Adam cevap veriyor;

- Kardeşim, buhayvan pokerden iyi anlıyor ama...

-Aması ne?..

-Elimde iyi kağıt oldumu devamlı kuyruğunu sallıyor...

***

Ben bu hikayeyi ismini açıklamayacağım birine yakıştırıp bağladım... Siz de kime yakıştırırsanız ona bağlayıp yorumlayın.

Demek ki, bir iş tamamlanmadan, tamamen silip süpürülmeden kuyruk sallayanlardan hayır beklenmemeli...

Spor notları

Bakıyorum aldığım notların çoğunluğu spor, daha doğrusu futbol üstüne:

*Fenerbahçe gerçekten iyi gidiyor. Bence Ali Koç kendi bankası Yapı Kredi'yi devreye sokarak ambargoyu mutlaka kıracak. Daha sonra seyreyleyin gümbürtüyü.

*Beşiktaş bu haliyle UEFA'da devam etme hakkını kazanırsa alkışlayanlardan biri de ben olacağım.

*Tarık Üstün ve İbrahim Kırkayak döktürüyorlar. TRT'nin yüzakı oldular.

*Avrupa B Ligi'nde küme düşen milli takımımızın maçlarının TRT'ye alınmasına sevinenlerdenim. İlk maç Sivas'ta oynanacak.

* beİN Sports'da yayınlanan Fernando Muslera röportajında Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisinin gözlerindeki ışığı görünce sahalara umulandan daha erken döneceğini anladık.

KUTU

Bir şikayet, bir ödül

Daha 1 hafta önce Erdoğan'ın, "İstanbul'da yine çöp dağları oluştu" diye işaret ettiği Şişli Belediyesi'ne Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü verildi.

Demek ki, Muammer Keskin çalışıyor, sadece bizimkiler farkedemiyor.

Günün Sözü

Akıl olmasa para neye yarar?  Ara Güler

 

Yazarın Diğer Yazıları